HCL.HR

Zakomplicirale se stvari – odgođen je Football Manager 2023 za PlayStation 5

Zoran Žalac 02.11.2022.   •   5 komentara


Football Manager 2023 ipak neće biti dostupan na PlayStationu 5 kad i na ostalim platformama. Developeri spominju komplikacije, ali bez jasnog opisa što se točno dogodilo.

Football Manager 2023 izlazi 8. 11. za PC, Xbox One i Xbox Series. Trebao se menadžer ove godine prvi put pojaviti i na PlayStationu (5), ali sada je izlazak igre na Sonyjevoj konzoli odgođen do daljnjega.

Nije sasvim jasno što se dogodilo, ali ekipa Sports Interactivea navodi kako su se stvari nepredviđeno zakomplicirale prilikom dobivanja odobrenja od vlasnika platforme, u ovom slučaju Sonyja. Da se ne radi o tek manjoj odgodi upućuje odluka da se sve narudžbe igre na PlayStationu otkažu te da se kupcima vrati novac.

“Pogođeni smo ovim ishodom, tjednima smo neumorno radili s našim partnerima da bismo razriješili stvari. Ali nastavit ćemo raditi sve što je u našoj moći da dostavimo ovu igru u ruke igrača na PlayStationu, što prije možemo.” – stoji u obraćanju Sports Interactivea na službenoj stranici.

Komentari (5)

  • marko1106

    02.11.2022 - 21:22

    Ne bi me cudilo da ima nekakve veze što je fm na gamepassu.

    • ajdin_sa

      @marko1106, 03.11.2022 - 15:58

      Što bi to bilo ? Sony nije platio dok ovi jesu za tu povlasticu . Prije da je nekih licenci i pravila koje Sony ima na svom storu . Nije prva igra koja je morala da odgađa ili mijenja neki sadržaj radi tih nekih stvari .

    • marko1106

      @ajdin_sa, 03.11.2022 - 17:25

      ,, Moguće je da Sony uvjetuje developerima objavljivanje igara na svojoj pretplatničkoj usluzi PS Plus Extra tražeći da igre budu dostupne samo ondje (ili bolje rečeno – ne na Game Passu). Takvo plaćanje za ekskluzivnost sadržaja nije daleko od prakse kakvu ima Epic Games kod kojega kupovanje ekskluzivnosti sadržaja ponekad znači blokiranje izlaska igara na Steamu.” To je iz clanka iz HCL a, naravno sve su to nagađanja ali gdje ima dima ima i vatre. Ne bi me cudilo da je Sony u slucaju FM imao slicne uvjete zašto je FM na game passu a ne na ps plus jer smrdi na to. Da je nešto besmisleno vec bi objavili šta je. Vjerojatno ni oni sad ne mogu tek tako prodati igru na ps plus jer imaju neki ugovor sa Xboxom.

  • Agram

    03.11.2022 - 14:31

    A štete u pm 😂

    • opp

      @Agram, 03.11.2022 - 18:51

      To što ti nisi ljubitelj FM-a ne znači da nije šteta za druge koji su željno iščekivali igru ovih dana.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?