HCL.HR

Football Manager će konačno imati licencu za Bundesligu, ali ne ove godine

Zoran Žalac 18.07.2017.   •   1 komentara


Njemačka nogometna liga bit će službeno licencirana u novim Football Manager igrama, prvi puta otkako je serijala.

Sky-Bundesliga

Football Manager serijal do sada je uvijek imao respektabilnu količinu licenciranog sadržaja. Tamo gdje je falilo ispravnih naziva, fotografija i logotipa, uskakali su fanovi sa svojim kreacijama. Tako će biti i dalje, no uskoro će fanovi imati malo manje posla.

Naime, SEGA je ugrabila licencu za njemačku Bundesligu, što znači da se broj licenciranih liga iz tzv. “liga petice” povećao na četiri. Do sada su bile licencirane španjolska, francuska te djelomično talijanska liga. Doduše, to što će njemački timovi biti službeno predstavljeni u Football Manageru ne vrijedi isto i za nacionalni tim Njemačke, ukoliko se nešto ne promijeni u međuvremenu.

Doduše, jedna je kvaka u čitavoj ovoj priči. SEGA će spomenutu licencu moći koristiti tek od iduće godine, što znači da će s njom debitirati tek u Football Manageru 2019, a ne u sljedećem izdanju. Također, licenca vrijedi četiri godine, što znači da ćemo njemačka natjecanja gledati barem do Football Managera 2023.

Zanimljivo je i to da je Konami također ugrabio licencu za Bundesligu, ali čini se za nekakav mobilni PES projekt jer nije naznačeno da ju smije koristiti u nogometnoj simulaciji već u menadžerskoj igri, kao i SEGA. Slična prava reaktivirao je i Electronic Arts, što bi moglo značiti da planiraju oživjeti svoj FIFA Manager serijal kojega su prestali proizvoditi 2013. godine.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • karlod1997

    19.07.2017 - 14:55

    Osobno meni najdraži FM je 08 i ranije verzije, ovi noviji su blago rečeni očaj

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?