HCL.HR

Game Pass broji 34 milijuna pretplatnika, ali Microsoft malo mulja sa statistikom

Zoran Žalac 16.02.2024.   •   5 komentara   •   Industrija videoigara


Iz Microsofta su nakon dvije godine otkrili kakvo je trenutno stanje s njihovom pretplatničkom platformom Game Pass. Rast u broju pretplatnika postoji… ako se računa Xbox Game Pass Core rang pretplate.

Microsoftova pretplatnička usluga Game Pass trenutno broji više od 34 milijuna aktivnih korisnika, obznanila je Sarah Bond iz Xboxa. Prvi je to put u zadnje dvije godine kako su iz Microsofta otkrili broj pretplatnika Game Passa, a u te dvije godine on je narastao za devet milijuna korisnika.

Možda ste nas uhvatili kako spominjemo da se rast Game Passa usporio i sad ovo zvuči kao totalna suprotnost tim tvrdnjama. Međutim, to je zato što je Microsoft ovu statistiku odlučio zamotati u fini celofan.

Vidite, do 34 milijuna korisnika došli su tako da su u tu brojku uračunali i pretplatnike Xbox Game Pass Core usluge, nekadašnjeg Xbox Live Golda, kojega do ove godine nikad nisu uračunavali u statistiku Game Passa. S razlogom, ako možemo dodati, jer Xbox Game Pass Core nije ista pretplatnička usluga kao Xbox Game Pass ni po katalogu igara koje nudi ni po mogućnostima koje daje pretplatnicima.

No eto, ljepše je reći kako Game Pass ima 34 milijuna korisnika nego priznati kako je rast pretplatnika u zadnje dvije godine vrlo mali ili skoro nepostojeći.

Komentari (5)

  • LeonX

    16.02.2024 - 12:06

    Pa mislim da je logično da uračunavaju i GP core jer sam isto tako uvjeren da s druge strane PS isto tako broji najniži(najjeftiniji) tier PS plus-a i da ne broje samo extra i premium…a mislim i gp core je pretplata, donosi im pare i sada se uračunava kao dio game pasa

    • Zoran Žalac

      @LeonX, 16.02.2024 - 12:15

      Ma logično je iz njihove perspektive, da, ali je namjerno zbunjujuće za korisnika. Ovako su, od riječi do riječi, jučer izjavili: “…Diablo IV will be available to play by the 34 million Game Pass subscribers on both PC and Xbox consoles…” Ono – nije istina – nije rečeno da igra dolazi na Game Pass Core pa da će svih 34 milijuna moći igrati bez ikakve nadoplate.

    • Mixa

      @Zoran Žalac, 16.02.2024 - 16:31

      Nema veze. To je sve sad Game Pass. Bilo da se zove Core, Ultimate, ili kako god, oni su sve to stavili pod zajednicki imenitelj – Game Pass.

  • SPGamerAzrael

    17.02.2024 - 02:38

    Imal govora o state of decay 3? Ili onaj Spenšer samo šere…

    • Goblin

      @SPGamerAzrael, 17.02.2024 - 12:35

      The games are coming – Phil Suspencer 2016.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?