HCL.HR

Jurassic Park: Operation Genesis – kraljevstvo dinosaura

Zoran Žalac 10.03.2019.   •   5 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan, prije točno šesnaest godina lansirana je jedna od unikatnih igara Jurassic Park serijala u kojoj smo dinosaure uzgajali u tematskom parku.

Dinosauri su u videoigrama do 21. stoljeća uglavnom bili topovsko meso. No, nakon Dinosaur Digs ekspanzije za Zoo Tycoon dobili smo drugačiju vrstu gameplaya s njima, a upravo je taj tajkunski stil preuzeo Jurassic Park: Operation Genesis. Bila je to igra u kojoj smo gradili vlastiti tematski park s dinosaurima te se bavili njihovim uzgojem. Nismo s dinosaurima mogli pričati kao Chris Pratt, ali nekako smo znali protumačiti što im treba.

U igri smo mogli pronaći 25 različitih vrsta dinosaura od kojih je svaka imala određene prohtjeve. Osim što smo ih morali hraniti, morali smo se boriti protiv raznih bolesti jer bolestan dinosaur nije bio zanimljiva atrakcija za posjetitelje parka. Za posjetitelje smo gradili različite ture razgledavanja, a i sami smo mogli prisustvovati istima.

Igra je u glavnom modu sadržavala ukupno deset misija (iako ih je izvorno trebalo biti 12), a njihovim izvršavanjem otključavao se Site B mod u kojemu smo se za dinosaure mogli brinuti u prirodnom okruženju – bez ograda i tura za razgledavanje. Zanimljivo je kako su zvukovi za neke dinosaure bili snimljeni uz pomoć ptica.

U Site B modu za dinosaure se moglo brinuti u prirodnom okruženju bez kaveza.

Operation Genesis izašao je za PC, PS2 te Xbox dok je planirana GameCube verzija na kraju otkazana. Pokupio je solidne kritike, no prodaja nije bila baš sjajna pa nastavak nikada nismo dobili. Ipak, 2018. je izašao Jurassic World Evolution, duhovni nastavak Operation Genesisa.

Komentari (5)

  • Alan Wake

    10.03.2018 - 13:44

    Igra mog djetinjstva na PS2, dan danas izlaze razni modovi za istu, a igra je izašla 2003. Nadam se da će Jurassic World Evolution bit dostojan nastavak.

  • Shadowsong

    21.06.2018 - 23:39

    zasada jurassic world igra izgleda kao grafički poboljšana verzija JPOGa, jako puno istih mehanika, vidićemo koliko novih poboljšanja.

  • kuky90

    10.03.2019 - 10:08

    izgleda ok za ps2 igru

  • bozicni_zeko

    10.03.2019 - 10:08

    Ark je bio super u smislu da ima dinaće u sebi. Čak je i HZD imao pa makar mehaničke dinaće. Volim dinaće. Skoro sve ili bolje reći sve kvalitetno u vezi njih. Dinaća nikad previše, dinaći su zakon. Prokleta je šteta da se JurassicPark ne može sa znanstvene strane pretvoriti u stvarnost ali nadam se jednog dana nekoj VR survival igri tipa Arka sa tim zvijerima. JWE je dobra igra ali opet čekam onaj Ark VR naslov čijeg imena se ne mogu sjetiti trenutno.

  • SanKa

    11.03.2019 - 09:32

    jel se netko sjeca jurrasic park igre koja je bila kao RTS ? imao si likove iz filma, gradio kamp, nalazio jaja dinosaura koji su se onda borili za tebe.predobra igra, no ne sjecam se imena i ne mogu je naci 🙁 stara 20ak godina, mozda malo manje

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?