HCL.HR

Shadow Warrior – pucačina u kojoj je mač bio najbolje oružje

Zoran Žalac 13.05.2023.   •   6 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan, prije točno 26 godina, tvorci Duke Nukema lansirali su znatno krvaviju i brutalniju pucačinu pod nazivom Shadow Warrior.

Pucačine devedesetih godina flertale su s eksplicitnim i kontroverznim sadržajima. Razvojni tim 3D Realms nije imao problema s tim pristupom i nije se bojao tabua pa je razvio igru Shadow Warrior u koju su natrpali sve i svašta te to zapaprili provokativnim humorom, počevši od samog imena glavnog lika kojega su nazvali Lo Wang. U slobodnom si prijevodu to prevedite kako vas volja.

Shadow Warrior donio nam je prilično jednostavnu priču. Čudovišta iz neke tamne dimenzije žele pokoriti Japan… i netko ih treba ukokati. Iako je primarno pucačina iz prvog lica, Shadow Warrior ostao je zapamćen po katani kojoj je Lo Wang komadao neprijatelje, a prvi je imao i koncept ljepljive bombe koju su kasnije preuzele brojne druge igre.

Shadow Warrior prvi je imao koncept ljepljive bombe koji su kasnije preuzele brojne druge igre.

Igra je po izlasku dobila miješane kritike, ali je prodaja bila dovoljna da se opravdaju dvije ekspanzije – Twin Dragon i Wanton Destruction. 3D Realms je 2005. podijelio kod same igre s javnošću, a Shadow Warrior nastavio je živjeti kroz mobilne portove i kasnije prerade. Svoj službeni nastavak Shadow Warrior dočekao je 2016. godine, potom je uslijedio i nastavak tog nastavka, a ove godine stiže i treći dio za PC i konzole.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Označeno sa: ,

Komentari (6)

  • krolesi

    13.05.2018 - 12:23

    Kultna igra

  • Drunkenstein

    13.05.2018 - 14:38

    Shadow Warrior – samo za katana entuzijaste.

  • Darac83

    13.05.2019 - 10:58

    Ono kad naletiš na pokvareno vozilo:”Hm, must be American made…” 😀 Odličan MP, u zlatno doba igraonica ganjao se Duke Nukem, Doom, Blood 3D i ovo…

  • perisimus

    13.05.2021 - 17:54

    Zaintrigiralo me ovo sa imenom glavnog lika. Kako da to prevedemo, u slobodnom prijevodu jeli. Kuronja? Pičkica? Guzonja? Sad me to muči, molio bih g. Z.Ž. da to pojasni ako mu je po ukusu.

  • HyPo

    13.05.2022 - 20:42

    A ja bas ne volim Build Engine igre da budem iskren. Duke Nukem ili Ion Fury su najbolji od Build Engine igara. Shadow Warrior sam probao igrati ali mi je dosadio ali presao sam ove novije Shadow Warrior igre.

  • Klaudio89

    15.05.2022 - 19:37

    Puno igrica pod tim nazivom se moglo vidjeti i čuti,ali ova pod razvojnim teamom prvi puta vidim,zanimljivo je kako je napravljena i kako se je grafika mogla na taj način stvorila,ali izgleda odlično

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?