HCL.HR

Shadow Warrior – pucačina u kojoj je mač bio najbolje oružje

Zoran Žalac 13.05.2019.   •   3 komentara   •   Retro gaming, Svijet igara


Na današnji dan, prije točno 22 godine, tvorci Duke Nukema lansirali su znatno krvaviju i brutalniju pucačinu pod nazivom Shadow Warrior.

Pucačine devedesetih godina flertale su s eksplicitnim i kontroverznim sadržajima. Razvojni tim 3D Realms nije imao problema s tim pristupom i nije se bojao tabua pa je razvio igru Shadow Warrior u koju su natrpali sve i svašta te to zapaprili provokativnim humorom, počevši od samog imena glavnog lika kojega su nazvali Lo Wang. U slobodnom si prijevodu to prevedite kako vas volja.

Shadow Warrior donio nam je prilično jednostavnu priču. Čudovišta iz neke tamne dimenzije žele pokoriti Japan… i netko ih treba ukokati. Iako je primarno pucačina iz prvog lica, Shadow Warrior ostao je zapamćen po katani kojoj je Lo Wang komadao neprijatelje, a prvi je imao i koncept ljepljive bombe koju su kasnije preuzele brojne druge igre.

Shadow Warrior prvi je imao koncept ljepljive bombe koji su kasnije preuzele brojne druge igre.

Igra je po izlasku dobila miješane kritike, ali je prodaja bila dovoljna da se opravdaju dvije ekspanzije – Twin Dragon i Wanton Destruction. 3D Realms je 2005. podijelio kod same igre s javnošću, a Shadow Warrior nastavio je živjeti kroz mobilne portove i kasnije prerade. Svoj službeni nastavak Shadow Warrior dočekao je 2016. godine.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

 • krolesi

  13.05.2018 - 12:23

  Kultna igra

 • Drunkenstein

  13.05.2018 - 14:38

  Shadow Warrior – samo za katana entuzijaste.

 • Darac83

  13.05.2019 - 10:58

  Ono kad naletiš na pokvareno vozilo:”Hm, must be American made…” 😀 Odličan MP, u zlatno doba igraonica ganjao se Duke Nukem, Doom, Blood 3D i ovo…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?