HCL.HR

Gaming laptop s vodenim hlađenjem i ostale Asus ROG inovacije na IFA 2015 sajmu

Igor Belan 08.09.2015.   •   2 komentara   •   Tehnologija


Asus je na IFA sajmu u Berlinu između ostalog predstavio i nove uređaje u među gamerima popularnoj ROG liniji. Od grafičkih kartica i monitora sve do laptopa s vodenim hlađenjem.

Ne IFA 2015 sajmu u Berlinu predsjednik Asusa Jonney Shih predstavio je novu liniju gamerima dobro poznate Republic of Gamers serije hardvera. Kod nas ste već imali prilike vidjeti video recenzije dva moćna laptopa s ROG oznakom u nazivu, modele G750JZ te G751JY, no u Berlinu su predstavljena dva potpuno nova modela koji ciljaju na gamere s dubokim džepovima koji traže maksimalne performanse u tom segmentu. Jedan od ta dva je potpuno nenormalan. Na dobar način.

Prvi je ROG G752, nasljednik G751 modela koji smo recenzirali. Odlikuje ga očekivano agresivan dizajn s velikim otvorom za dodatno poboljšan sustav hlađenja na stražnjoj strani (sada se zna boriti s prašinom), a ispod haube krije se moćna kombinacija šeste generacije Intelovih procesora (i7) te GTX980 grafička kartica. Dolazit će u tri varijante – G752VL, G752VT i G752VY, a dok će se te varijante razlikovati po performansama svaka će dolaziti s pozadinski osvijetljenom tipkovnicom koja može zabilježiti pritisak do 30 tipki u isto vrijeme.

Drugi je onaj pomalo nenormalan. Nosi naziv ROG GX700 te dolazi s istom tipkovnicom, GTX 980 karticom i Intel Skylake procesorom iz K serije, što znači da ćemo ga moći overclockirati. Hlađenje bi trebalo biti i više no spremno za takve pothvate budući da se radi o posebno osmišljenom vodenom hlađenju koje bi se u maniri klasičnih dockova trebalo moći spojiti na laptop i omogućiti tako bolje performanse uz magiju overclockiranja. Detalji o tome kako će cijela stvar točno raditi i kakve su mogućnosti overclocka uz takav dock još nisu poznati, ali svakako se nadamo da će nam i taj prijenosnik jednom doći u ruke. Oh da, ROG GX700 također ima 17-inčni IPS ekran 4K rezolucije.

Što se ostalog hardvera iz iste linije tiče, bilo je tu i novih matičnih ploča, grafičkih kartica, slušalica i monitora. Službena objava za novinare opisuje ih ovako:

ROG Maximus VIII Extreme/Assembly je Z170 matična ploča koja ima novu ROG plazma-bakrenu boju i sadrži ROG SupremeFX Hi-Fi pojačalo za slušalice za superioran i vjerodostojan zvuk, kao i 10Gb / s Ethernet karticu.

ROG Matrix GTX 980Ti Platinum grafička kartica sadrži ekskluzivni ASUS DirectCU sustav za hlađenje i druge tehnologije koje osiguravaju vrhunske performanse, nizak postotak buke i nevjerojatnu stabilnost.

ROG Swift PG348Q je inovativni zakrivljeni 34-inčni 3440×1440 IPS gejming zaslon s integriranom NVIDIA® G-SYNC™ tehnologijom za glatke i impresivne gejming vizuale.

ROG gejming slušalice sa 7.1 surround zvukom imaju 10 diskretnih audio drivera i namjensku USB zvučnu karticu koja pruža moćan i kvalitetan surround zvuk.

Komentari (2)

  • RedEy3

    08.09.2015 - 17:27

    Nikakva velika poboljšanja, ostajem na g751jy još godinu dana ( već imam 980m karticu) i onda slijedeću generaciju kupujem 🙂

  • VladoShady 980

    08.09.2015 - 17:59

    Najvise mi se svidjaju slusalice koje su ocito nasledile "strix" model slusalica ali su mnogo ozbiljnije i elegantnije….po meni i jedino sto je i hvalilo strix slusalicama

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?