HCL.HR

Gas Powered Games radi na F2P MMO naslovu

Ante Malenica 03.04.2013.   •   4 komentara


Akvizicija od strane Wargaming.neta donijela je Gas Powered Gamesu bolje dane – američki developer započeo je razvoj free-to-play MMO-a AAA kategorije.

Nakon velikih financijskih problema i neuspjelog financiranja Kickstarter projekta – RPG-RTS igre koju pamtimo po nazivu Wildman, stigli su bolji dani za Gas Powered Games. U nedavnom razgovoru s novinarima Polygona, čelni čovjek tog razvojnog studija, Chris Taylor, najavio je produkciju njihove nove igre – free-to-play MMO naslova koji bi po pitanju produkcijske kvalitete trebao biti one najviše AAA kategorije.

Novi opsežan projekt o kojem nažalost nismo dobili još nikakve konkretne detalje, očigledno je posljedica materijalnih resursa i smjernica novog vodstva čija organizacijska kultura, žanrovsko opredjeljenje i ciljevi se prema riječima samog Chrisa preklapaju 99% s onima njegovog studija. “Riječ je o magiji”, slikovito je vođa GPG-a opisao bjelorusku ruku spasa, istaknuvši kako se nije radilo o klasičnom scenariju gdje izdavač kupi razvojni studio, nego je zapravo jedan iskusan developer u svoje okrilje doveo drugoga.

Zbog ulaska u strukturu Wargaming.neta, velika je vjerojatnost kako će Gas Powered Games biti preimenovan u Wargaming Seattle. Nije to još 100% siguran scenarij, no Chris Taylor ne vidi ništa loše u tome. Dapače, pozitivna vijest je kako je studio uspio zaposliti svoje bivše zaposlenike pa je sada broj aktivnih developera narastao na brojku 30, a uzevši u obzir kompleksnost MMO igara, bit će još sigurno novih lica koja će pomoći u realizaciji iduće Wargamingove masovke.

Komentari (4)

  • Jaime Lannister

    03.04.2013 - 13:19

    to je vec 1000. F2P MMO

    • rejn?er

      @Jaime Lannister, 04.04.2013 - 11:32

      da ali je prvi AAA f2p mmo, naravno takve stvari ne postoje, niti će ikada postojati.

    • Jaime Lannister

      @Jaime Lannister, 04.04.2013 - 20:05

      ma to su samo glasine i napuhavanje

  • Ja Sam

    03.04.2013 - 13:40

    šteta što je f2p mmo

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?