HCL.HR

Gase se GameSpy serveri, stotine igara gube podršku za mrežni multiplayer

ToxarE 04.04.2014.   •   6 komentara


Krajem svibnja GameSpy Technology usluga, inače zaslužna za multiplayer matchmaking, leaderboardse i mrežnu pohranu snimljenih pozicija, prestaje s radom, što će imati različit utjecaj na stotine igara.

Tvrtka Glu Mobile u čijem je vlasništvu GameSpy Technology, usluga za različite funkcionalnosti mrežnih multiplayera brojnih igara na konzolama i PC platformi, objavila je kako će 31. svibnja umiroviti istu uslugu. To znači da će brojne igre koje koriste matchmaking sustav, leaderboardse i druge usluge GameSpy Technologyja uskoro naći na ledu. Govorimo ovdje o više od tisuću igara, iako naravno mnoge od njih su stare i više od deset godina te ionako više nemaju aktivnu multiplayer komponentu.

Međutim, naslovi poput Red Dead Redemptiona, Borderlandsa, Civilizationa IV, Arme, Feara i drugih, morat će proći proces preusmjeravanja i krpanja ukoliko ih njihovi izdavači žele održati na životu. Taj je proces kod nekih već u završnoj fazi jer je Glu Mobile obavijestio developere o ovome već prije dvije godine. No, kod drugih je situacija još uvijek neizvjesna. Najgore će proći brojne igre za Nintendo Wii i DS konzole koje Nintendo ne namjerava spašavati. Punu listu igara koje koriste GameSpy usluge možete pronaći ovdje.

Inače, ovo je prvo veće rješavanje online multiplayera za igre prošle generacije po kratkom postupku. U srpnju nam slijedi još jedno, kada se gasi propali Games for Windows Live program za PC naslove, iako se čini kako Microsoft nije sasvim spreman da ga se odrekne. Ranije ove godine, Sony je najavio gašenje MP podrške za niz svojih igara kao što su Gran Turismo 5, Resistance igre te Socom naslovi.

Komentari (6)

  • AnonDogi

    04.04.2014 - 08:59

    Glupost.

  • xGAME

    04.04.2014 - 12:34

    Bilo je samo pitanje vremena.GameSpy je od samih pocetaka uvijek bio sam "prepreka" u fluidnom ulasku u multiplayer dio igara.

  • BeerMan

    04.04.2014 - 14:05

    Samo da se još Origin isključi bit će odlično:)

  • D3lBoy

    05.04.2014 - 02:45

    Super pa sam kupio sve moguce nastavke Arme + Armu 3 koja kosta ko suvo zlato

  • Ja sam(i uvijek ?u biti)

    06.04.2014 - 17:28

    Ja sam mislio da se ovo ugasilo već prije dvije godine, od onda nisam uopće ni probao igrati mp na gamespy igricama…

  • JackSense

    @veki1994, 04.04.2014 - 11:45

    GTA San Andreas ne koristi gamespy ili games for windows live. Mislim da on koristi rak net il nešt slično…
    GTA IV koristi games for windows live, tako da njemu multiplayer neće radit, osim ako rockstar ne napravi neki svoj multiplayer servis.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?