HCL.HR

Gase se serveri za Survarium, nekadašnjeg nasljednika Stalkera

Zoran Žalac 08.02.2022.   •   4 komentara


Besplatna pucačina Survarium nakon sedam godina provedenih u early accessu bit će ugašena, a ekipa Vostok Gamesa prelazi na novi projekt.

Krajem 2011. godine raspao se studio GSC Game World, zaslužan za serijal igara S.T.A.L.K.E.R., a veći dio ekipe formirao je Vostok Games i predstavio duhovnog nasljednika Stalkera, zvanog Survarium. Bila je to free-to-play pucačina iz prvog lica, s PvP elementima i kooperativnim igranjem. U otvoreno je testiranje krenula početkom 2015. godine i nije se baš proslavila. U zadnje vrijeme igru je dnevno igralo po 500-njak igrača.

Survarium druge prilike više neće imati jer iz early access faze neće ni izaći. Developeri su najavili gašenje servera koje će se dogoditi krajem petog mjeseca. Razmatrali su taj potez već duže vremena, odgađali ga koliko su mogli i tužnog srca odlučili se poslati Survarium na groblje propalih igara.

U četvrtom mjesecu bit će ugašene sve prilike za monetizaciju sadržaja. Za posljednji pozdrav igri svaki će igrač dobiti 50 tisuća zlata i 500 tisuća silvera za isprobavanje sve moguće opreme u igri. Bit će održan događaj za opraštanje od igre, a nakon toga će ista zauvijek nestati sa Steama.

Iz Vostok Gamesa se potom prebacuju na svoj sljedeći projekt. Bit će to visokobudžetna pucačina bazirana na nekom poznatom brendu. Za taj se projekt zna samo da će imati svijet koji sliči planetu Pandori iz SF serijala Avatar.

Komentari (4)

  • Agent

    08.02.2022 - 14:55

    Da su ga uspjeli izbacit iz early accessa a ne tolko ga držat u njemu možda bi uspio više zaživjet. Nije bio loš

  • Ki-ya Karate Monster

    08.02.2022 - 14:58

    Predstavnik konstituvnih iz reda Stalkera

  • Indigo83

    08.02.2022 - 16:31

    nasljednik stalkera muahaha

  • Momentum

    08.02.2022 - 21:06

    Nije loša igra bila ali jbg,trebali su ako išta ubaciti da možeš skroz legnuti na pod,jer je ova igra trebala imati tu mogućnost,zasigurno bi malo popularniji bili šteta,generalno igra je zabavna bila.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?