HCL.HR

Gasi se Scrolls, druga igra tvoraca Minecrafta

Zoran Žalac 08.02.2018.   •   1 komentara


Razvojni tim Mojang možda je napravio jednu od najpopularnijih igara današnjice, no njihov drugi projekt doživjet će neslavnu smrt.

scrolls_2

Popularni Minecraft čedo je Markussa Perssona, no još od 2009. godine na toj igri kolektivno radi ekipa zvana Mojang. Dotična je danas pod Microsoftom i osim Minecrafta napravila je još dvije igre – Scrolls i Cobalt. Obje su prošle daleko manje zapaženo nego Minecraft, a jedna od njih uskoro će postati bivša.

Naime, Mojang je najavio kako će 13. ovog mjeseca ugasiti servere za svoj Scrolls, igru čiji je naziv nekoć na sudu branio od Bethesde. Ova četiri godine stara igra, dostupna na PC-u i Androidu, zapravo je bila zapostavljena još 2015., od kada nije dobila značajnija ažuriranja. Samim time, gašenje servera bilo je očekivano i trebalo se dogoditi još i ranije, no ekipa je to odgađala već čitave dvije godine.

Sada je Scrollsu konačno kucnuo smrtni čas, iako vrijedi naglasiti da će Mojang dopustiti preostalim igračima da nastave igrati igru preko privatnih servera. Doduše, u tu svrhu trebali bi ju pustiti u opticaj kao softver otvorenog koda, što ne mogu garantirati da će se doista i dogoditi.

Posljednji ispraćaj Scrollsa zakazan je za 09. 02. kada će se održati zadnji turnir u Scrollsu na kojemu će sudjelovati i tvorci same igre.

Komentari (1)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?