HCL.HR

Gasi se igra financirana novcem najbogatijeg čovjeka na svijetu

Zoran Žalac 10.10.2020.   •   4 komentara


Tvrtka Amazon odlučila je zaključiti razvoj kompetitivne pucačine Crucible nakon što ista nije uspjela ispuniti njihova očekivanja te se nametnuti na tržištu.

Stara poslovica kaže kako novac ne može kupiti sreću. Premda je to diskutabilno od slučaja do slučaja , ni silne sume novca tvrtke Amazon, čiji je vlasnik najbogatiji čovjek na svijetu, nisu kupile sreću igri zvanoj Crucible.

Ta kompetitivna pucačina SF tematike trebala je biti Amazonov Overwatch. Lansirana je ovoga ljeta, bila je besplatna za igranje i u jednom je trenutku na Twitchu privukla oko 120 tisuća gledatelja. No, interes za igrom brzo je nestao, a ona su iz Amazona povukli čudan potez – igru su nakon lansiranja vratili u fazu zatvorenog beta testiranja, što se u svijetu igara do tada još nije dogodilo.

Nekoliko mjeseci kasnije iz Amazona su poručili kako Crucible više nikad neće izaći iz tog beta testa. Točnije rečeno, i samo testiranje će biti zaključeno te će razvoj igre biti prekinut. Kako kažu, nakon što su napravili procjenu svega, jednostavno nisu vidjeli zdravu i isplativu budućnost za tu multiplayer igru. Svima koji su potrošili novac na nju voljni su taj novac isplatiti natrag. Serveri za igru ostat će na životu do 9. 11. ove godine, a nakon toga Crucible odlazi u povijest.

Ovo je inače već treća od četiri igre koje je Amazon otkazao otkako su krenuli s velikom inicijativom osvajanja svijeta videoigara. Prethodno su otkazali igru zvanu Breakaway koja se trebala natjecati s League of Legendsom i Rocket Leagueom, a potom i tzv. Project Nova, strateški naslov koji nikad nije došao dalje od konceptualne faze razvoja. Trenutno Amazon u planu ima samo MMORPG igru zvanu New World čiji su izlazak odgodili za 2021. godinu.

Komentari (4)

  • cmicko22

    10.10.2020 - 13:08

    Amazon želi svom silom ući u gaming industriju ali izgleda da neće uspjeti kao što su se nametnuli u npr streaming servisu prije će proči kao Amazonov app store.

  • JohnSence

    10.10.2020 - 17:25

    top potez bi im bio dat para masi indie studija. Jedan od 10 000 sigurno ce bit hit. Nije sve do grafike.

  • Garofal

    11.10.2020 - 00:08

    Konkurencija je ogromna a apetit gamera sve veći i veći…

  • TITANXIS

    11.10.2020 - 17:22

    Nek se gasi! Nebitno.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?