HCL.HR

Gasi se stara gaming stranica GameRankings.com

Zoran Žalac 06.12.2019.   •   3 komentara   •   Zanimljivosti


Jedna od najstarijih stranica koja je služila za određivanje prosječnih ocjena videoigara uskoro prestaje s radom.

Danas za računanje prosječnih ocjena za videoigre imamo dva odredišta – Metacritic i OpenCritic. Njihovom radu prethodila je stranica GameRankings.com, pokrenuta davne 1999. godine, i u zadnjem se desetljeću i dalje držala na životu. Međutim, došlo je vrijeme da se ista umirovi, a to će se dogoditi od 9. 12. ove godine.

GameRankings neće u potpunosti nestati – ta će adresa i dalje postojati, ali će posjetitelje automatski prebacivati na Metacritic. Stoga ako želite vidjeti kako je to nekoć izgledalo i prisjetiti se kakve su prosjeke ocjena određene igre imale, imate još tri dana za to.

Za razliku od Metacrtitica koji sve zaokružuje na dvije znamenke, GameRankings je ocjene zbrajao u postotku pa je njihov sustav malo precizniji pri određivanju najbolje ocijenjenih igara. Po njihovim zapisima najbolje ocijenjena igra svih vremena je Super Mario Galaxy (97,64%), što je različit rezultat od Metacrtica na kojemu je najbolje ocijenjena igra The Legend of Zelda: Ocarina of Time.

GameRankings je također imao i ljestvicu najgore ocijenjenih igara, a na njoj listu srama predvodi Ubisoftov Charlie’s Angels iz 2003. godine.

Označeno sa:

Komentari (3)

  • l)oolvl

    06.12.2019 - 19:18

    Game rain kings :/

  • omar500

    06.12.2019 - 23:45

    Najbolja baza za sve igre prije osme generacije. Metacritic ima uzasan template i strasno mi smeta sto stranica nije bazirana za igre, nego je pravi buckuris. Opencritic ima samo osmu generaciju. Ovo je veliki gubitak, prevelik…

    • l)oolvl

      @omar500, 07.12.2019 - 17:14

      gamefaqs je ok alternativa za Metacritic što se tiče igara

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?