HCL.HR

Stari Xbox serijal mogao bi napokon dobiti kolekciju igara za PC

Zoran Žalac 16.05.2022.   •   4 komentara


Jedna od potencijalnih najava s Xboxove prezentacije novih igara mogla bi biti kolekcija remasteriziranih naslova iz serijala Gears (of War).

Početkom ove godine šuškalo se da bi jedan Xboxov serijal mogao dobiti tretman Halo: Master Chief Collectiona. Tada se se nagađalo da se možda radi o serijalu Fable, ali sada je izglednije da će to biti serijal Gears (of War).

Tako barem kaže Nick Baker, jedan od voditelja podcasta XboxEra, koji je u nedavnoj epizodi spomenuo da vjeruje kako Gears Collection stiže ove godine.

Gearsi su dobar kandidat za remastere jer još neko vrijeme nećemo vidjeti šesti dio serijala na kojemu je rad tek započeo. Originalni Gears of War već je dobio svoj remaster (Ultimate Edition) tako da se zapravo očekuju dorade drugog i trećeg dijela, možda čak i spin-off igre Gears of War: Judgment.

Vrijedi spomenuti da nijedna od navedenih igara do sada nije završila na PC-ju. Može ih se igrati preko emulatora, no baš kao što je to bio slučaj sa serijalom Halo, PC igrači nikako nisu mogli doživjeti cijelu priču Gearsa na svojoj platformi. Prvi se Gears of War pojavio na PC-ju 2007. godine, no sljedeći je onda bio Gears of War 4.

U bilo kojem slučaju, ako je Gears kolekcija doista u razvoju, šanse su da će biti najavljena 12. 6., kada se održava Xboxova prezentacija novih igara.

Komentari (4)

  • HyPo

    16.05.2022 - 09:58

    Ako se ovo de si, e super. Dosta je mi je vise tih konzolnih eksluziva koje su izasla prije 10+ godina. Ajde imas eksluzivu najvise 4 ili 5 godina na konzoli i onda stavis na PC, ne znam sta im vrijedi konzola eksluziva duze od 6 do 10 godina ali dobro.

    • trotoar222

      @HyPo, 16.05.2022 - 11:45

      Nebitna tematika, problem je općenit nedostatak kvalitetnih igara.

  • milanbajic242

    16.05.2022 - 15:00

    Ako je istina super, i meni su bezveze te eksluzive glupost cista, ajd 1-3 godine pa da izadju nakon toga za ostale platforme, hvala.

  • KhorneFlake

    16.05.2022 - 20:13

    Definitivno grabim. Gears 2 sam odigrao prije par godina i fenomenalna igretina je čak i danas, a koliko sam vremena ostavio u prvoj igri da ne pričam. Samo daj.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?