HCL.HR

GeForce Now gubi igre Xbox Game Studiosa, WB Gamesa i Codemastersa

Zoran Žalac 21.04.2020.   •   15 komentara   •   Industrija videoigara, Tehnologija


Još su tri značajna izdavača odlučila uskratiti podršku svojih igara za Nvidijinu streaming uslugu GeForce Now.

Usluga GeForce Now za streaming PC naslova podijelila je izdavače igara. Valve, Epic Games i Ubisoft zdušno su podržali Nvidijinu uslugu, no s nje su svoje igre povukli Activision Blizzard, 2K Games, i Bethesda. Situacija je trenutno takva da GeForce Now gubi značajne igre iz kataloga, a podršku širi manje atraktivnim PC igrama.

Od ovoga tjedna, 24. 4., GeForce Now tako će izgubiti podršku za igre četiriju značajnih izdavačkih kuća i developera. Više neće biti igara WB Gamesa, što znači da se neće moći streamati LEGO naslovi, Batman Arkham serijal i Mortal Kombat. Neće više biti podrške ni za Codemastersove igre – DiRT i F1, ni za igre Klei Entertainmenta (Don’t Starve, Oxygen Not Included). Konačno, nestaju i naslovi Xbox Game Studiosa, odnosno jedan jedini podržani – Cuphead.

Ipak, iz Nvidije su optimistični. Kažu kako 30 od 40 najigranijih igara na Steamu imaju podršku za GeForce Now, a trenutno se radi na tome da na usluzi bude podržano 1500 naslova. Ubisoft će od danas omogućiti punu podršku za streaming cijelog kataloga iz svojih serijala Assassin’s Creed i Far Cry. Vjernost usluzi prisegnula je i izdavačka kuća Bandai Namco svojim naslovima kao što su Dark Souls 3 i Tekken 7.

Označeno sa:

Komentari (15)

  • marko1106

    21.04.2020 - 09:09

    Budimo realni i nisu to neke igre. U biti jesu ali su vec dovoljno stare da ih je vecina odigrala. Dobra je to stvar ali proslo je vec dosta vremena da se dalo razmisliti o tome u cemu su oni tocno pogriješili. Stvar je u tome da izdavači ce sami možda napraviti streaming uslugu ili namjeravaju potpisati ugovor sa nekim drugim pa ih Nvidia u tome koči. Jasno je da kupiš igru na Steamu i možeš isto igrati ali možda nekome nije cilj da igru kupiš na Steamu, mozda ima drugačije planove.

  • Hadvar

    21.04.2020 - 09:16

    Eto dogodit ce se ista stvar sa kao sa netflixom. Na pocetku je sve super, sve igre na jednom mjestu za mjesecnu pretplatu. Ispadne jeftinije nego da se kupi svaka igra zasebno. Sve dok ostale velike kompanije ne skuze da mogu napraviti svoj subscription servis. Onda cemo imati 20 razlicitih servisa, svi sa svojim ekskluzivama i jos kada se sve to smiri vrlo vjerovatno ce poskupiti pretplate jer ce ispasti skupo za odrzavat. Pa ce se tih 10 eura mjesecno pretvoriti u 20, 30, 50 itd.. I na kraju ce ispast da je jeftinije ipak kupiti zasebnu igru nego imati pretplate na 10 servisa. Sad je jos happy faza cloud gaminga i pretplata.

    • macgyver

      @Hadvar, 21.04.2020 - 09:37

      Geforce now nije zamjena za kupovinu igara, i dalje moras kupiti igru, nego za kupovinu hardwarea

    • Hadvar

      @macgyver, 21.04.2020 - 10:58

      Nisam nigdje ni spomenuo da je. Isto stvar ce biti sa cloud gamingom. Pojavit ce se previse cloud gaming platformi i svako ce imati svoje ekskluzive. Kazem, sada je sve lijepo krasno jer to “nova” tehnologija. Kada se to malo smiri onda ce biti krs. Geforce je dobar trailer za buducnost cloud gaminga. Ovo je vec treca mayor kompanija koja je povukla svoje igre.

    • macgyver

      @Hadvar, 21.04.2020 - 11:58

      “Ispadne jeftinije nego da se kupi svaka igra zasebno.”
      “I na kraju ce ispast da je jeftinije ipak kupiti zasebnu igru nego imati pretplate na 10 servisa.”
      Naravno da je jeftinije kupit samo igru kad pretplatu uopce ne moras kupiti. Ono sto se treba usporedjivati je da li je jeftinije imati pretplate na nekoliko streaming servisa ili svakih 5-6 godina kupiti novi gaming PC.
      Kuzim (otprilike) sta si htio reci, ali ili si pobrkao stvari ili si se krivo izrazio. Sa GFN nema nikakve ustede na kupovini igara jer je i dalje moras kupiti na Steamu ili nekom drugom storeu, znaci po istoj cijeni po kojoj bi je platio da igras na svom PC-u.
      Mislim da bi tvoj post bio tocniji da se odnosi na pretplate tipa Uplay+ ili XBox Game Pass.
      A ako pricas o mogucoj buducnosti da ce se pojaviti neka igra koja ce biti ekskluziva za neki gaming cloud servis i nece je uopce biti moguce kupiti bilo gdje i igrati na vlastitom PC-u, to je skroz druga rasprava

    • Hadvar

      @macgyver, 21.04.2020 - 12:16

      Ma pobrkao sam sam sebe. Sve ok. ajmo reci da pretplata na tri servisa kosta svaka 15 eura. Znaci 45 eura mjesecno, sto je 540 eura godisnje. Negdje oko 4000 kn. Tak da nije bas jeftino. Uz to ne racunam mogucnost da neki servis ode full retard stadia mode i da jos naplacuje igre.

  • vragec25cro

    21.04.2020 - 10:01

    Budimo realni,kome to uopšte treba?Pogotovo sad kad je ova generacija konzola na zalazu i koštaju jeftinije nego neke periferije za pc.Po oglasnicuma rabljene konzole po 200$ i uzmeš lijepo ps4 i ps now ili xbox one i game pass i odigraš sve šta želiš 🙂

    • JozoTheMan

      @vragec25cro, 21.04.2020 - 12:15

      A čemu kupovati i konzolu i igre ako ti ovo omogućuje da trebaš kupiti samo jedno? K tome, ključevi na PC-u su dosta jeftiniji nego igre za konzole.

    • vragec25cro

      @JozoTheMan, 21.04.2020 - 13:04

      A pc ne trebaš da igraš preko gf now?Moj komentar najviše vezan za likove koji kukaju kako netreba dobar pc jer ce igrati preko gf now.Da se razumijemo ja sam odrastao na konzolama,najljepše godine gejminga proveo i provodim na pc,jedino u zadnjih godinu dana malo više na xboxu,a ps4 kupio i odigrao šta me zanimalo.Ps4 i xbox pretplatničke usluge s igrama najviše spomenuo zbog toga jer ne trebaš dobru internet vezu pošto kod nas na balkanu večinom koma 🙂

    • Zoran Žalac

      @vragec25cro, 22.04.2020 - 08:25

      Ne trebaš pc. Dovoljan je mobitel. Ili android tv.

    • vragec25cro

      @Zoran Žalac, 22.04.2020 - 11:12

      Čime ču da igram?(na tv).Čemu uzeti na mobitelu ako nije to to,mislim kako ces fifu ili cod ili neku singleplazer igru igrati na mobitelu?Mislim na kontrole

    • Zoran Žalac

      @vragec25cro, 22.04.2020 - 11:34

      Pa upariš kontroler, kako.

    • personauser

      @vragec25cro, 22.04.2020 - 12:49

      Putem bluetootha povezes mobitel i kontoler

    • personauser

      @personauser, 22.04.2020 - 12:51

      Kontroler*

  • funky0308

    21.04.2020 - 17:54

    Ja ovo uopce ne kuzim.. Ocito je i tu ‘politika’ uplela prste (ne mislim na politiku bas kao politiku, naravno). Kupis igru koju ides streamati, zasto bi to nekome smetalo? Super mi je to sve cudno i ne bih se cudio da za par godina isplivaju vijesti da se radilo o pritisku na izdavace od nekih kojima ovo ne stima.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?