HCL.HR

Glavna junakinja u Half-Life: Alyx neće zvučati isto kao i prije

Zoran Žalac 22.11.2019.   •   4 komentara


Od zadnje Half-Life igre prošlo je čak 12 godina pa nije realno očekivati staru glumačku postavku za novu igru.

Half-Life će iduće godine po prvi put u serijalu dobiti novog protagonista, točnije rečeno – protagonisticu. Za razliku od šutljivog Gordona Freemana, Alyx Vance je pričljiva osoba, u što smo se već mogli uvjeriti kroz njezine avanture u HL2. Međutim, Alyx u vlastitoj igri neće zvučati onako kako je zvučala prije dvanaest godina.

Razlog za to jest što će joj glas posuditi nova glumica. Umjesto Merle Dandridge sada će ju glumiti Ozioma Akagha koja je svoj glas posuđivala u igrama kao što su Mirror’s Edge Catalyst i Wolfenstein II. Do promjene glasa došlo je jer se ovdje radi o mlađoj Alyx Vance, prije događanja Half-Lifea 2, a prijašnja glumica u međuvremenu nije postala mlađa.

Ni Alyxin otac Eli Vance isto tako neće zvučati kao prije, ali iz malo drugačijeg razloga. Naime, glumac Robert Guillaume koji mu je posudio glas u prijašnjim igrama umro je prije dvije godine, jednako kao i glumac koji je glumio antagonista u HL2, doktora Breena. Novi glas Elija Vancea bit će glumac James Moses Black.

Ipak, u igri će se moći čuti i nekoliko poznatih glasova. Misterioznog G-Mana ponovno će glumiti Mike Shapiro, Tony Todd posudit će glas Vortigaunts bićima, a Ellen McLain (GladOS iz Portala) čut će se na razglasima diljem City 17.

Označeno sa: , ,

Komentari (4)

  • KhorneFlake

    22.11.2019 - 16:58

    VNN je radio intervju sa Merle, i zvuči mi super kao i prije. Svakako, i u trejleru za Alyx opet svi super zvuče. Za Elija bu bilo teško reći da je drugi glumac iza njegovog glasa.

  • Kiner Pingvin

    22.11.2019 - 17:05

    Samo čekam da još veće smeće naprave od ovoga… Možda mi se ovo više svidi kad bi izašlo na Playstation VR ali sad samo čekam dobru vijest sa Alyxom i najavu trice. Možda i na kraju bude nešto od ovoga ali zasad izgleda da ću igrati one starije koje neke nisam igrao.?

    • Artyom

      @Kiner Pingvin, 22.11.2019 - 20:52

      PSVR je vjerojatno preslab za ovakav projekt. A i kontrole bi bile problem…

  • Juventino

    22.11.2019 - 20:58

    HYPE HYPE

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?