HCL.HR

Lansiran je Gloomwood – retro horor, stealth, preživljavanje i akcija u jednom paketu

Zoran Žalac 06.09.2022.   •   2 komentara


Ljubitelji Thiefa i Dishonoreda mogli bi doći na svoje s PC ekskluzivom zvanom Gloomwood, koja je upravo lansirana u fazu early accessa.

Možda vam to nije poznato, ali redakcija HCL-a ima mali kult štovatelja immersive sim igara, zovemo ga i Fikterov klub imerzije. Prvo pravilo Fikterovog kluba je da nikad ne pričamo o Fikterovom klubu, osim u izvanrednim slučajevima kad se pojavi neka nova immersive sim igra, a to se dogodilo danas – na Steamu je od sada dostupan Gloomwood.

Gloomwood je igra koju se opisuje kao nasljednika nekadašnjeg serijala Thief, ali onoga koji donosi i malo akcije kroz povremeno napucavanje. Premisa igre je ta da se igrač da igrač nakon otmice završi u viktorijanskom gradu gdje su svi stanovnici postali malo poremećeni i nastoje ga utući. Cilj je, dakako, preživjeti i pobjeći iz grada, a za to će poslužiti unikatan arsenal opreme s lepezom zamki, harpunom i sl.

Kako smo već spomenuli, u igri će biti napucavanja revolverom i sačmaricom, ali naglasak će ipak biti na skrivanju i pažljivoj navigaciji po sokacima i krovovima. Značajan dio igre bit će zvuk, ili bolje rečeno – tišina. Gloomwood ima vrlo realističnu simulaciju širenja zvuka i dovoljno je reći da trčanje ovdje neće biti poželjno u većini situacija. Za što dugotrajniji život u Gloomwoodu treba se držati sjena i tiho se kretati kroz maglu.

Igra je sada dostupna na PC-ju te je u fazi early accessa, gdje će ostati barem još godinu ili dvije. Trenutna verzija igre nema sve dijelove grada ni sva oružja, no zato i košta 15 eura, dok će puna verzija kasnije koštati 30 eura.

Komentari (2)

  • folkmb

    06.09.2022 - 13:56

    malo vuce i na Blood 2,ahh nostalgija….

  • Zlo

    06.09.2022 - 14:28

    Treba probat

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?