HCL.HR

GOG pokrenuo vlastiti Early Access program

Stjepan Fikter 29.01.2016.   •   1 komentara


Uz pažljivi odabir naslova koji se će pojaviti u GOG-ovoj verziji ranog pristupa te refund opcijom u 14 dana bez ikakvih pitanja, igrači sada imaju još jedno mjesto za podržati developere gdje su mogućnosti muljaže uvelike smanjene.

gog-early-access

Double Fineovim probijanjem leda na Kickstarteru svjedočili smo da su igrači volji podržati dobru ideju i unaprijed platiti izradu igre, što je između ostaloga dovelo i do pokretanja Steamovog Early Access programa. Iako u suštini sam program nije loše zamišljen, svjedočili smo, nažalost, situacijama koje su se na kraju mogle opisati kao potpuna muljaža gdje su igrači ostali bez onoga u što su vjerovali da će biti dobra i zabavna igra.

Međutim, Early Access model razvoja je tu da ostane, što dokazuje njegovo širenje na konzole te na druge usluge za prodaju PC igara. U priču s ranim pristupom igrama koje su još uvijek u razvoju od jučer se tako pridružio se i GOG.com. Iako malo kasne na zabavu, njihova ideja oko podržavanja razvoja ranih verzija igara leži u tome što će se pažljivo odabirati koji će se Early Acces naslovi moći kupiti na njihovoj platformi.

S pokretanjem programa dostupni su Starbound, Project Zomboid, TerraTech, Ashes of the Singularity i Curious Expedition, a u slučaju da vam neka igra ne sviđa, tu je i mogućnost povrata novca u roku 14 dana od kupnje bez ikakvih pitanja.

Mnogim igračima možda čak i najinteresantnija opcija stiže s GOG Galaxy launcherom koji omogućuje vraćanje prijašnje verzije igre. Nije rijetkost vidjeti da u testnim fazama nadogradnje igru učine neigrivom umjesto da je poprave, pa će ova opcija će bezbolno omogućiti nastavak igranja bez da morate čekati novu zakrpu.

U svakom slučaju, mi kao igrači imamo još jedno mjesto za podržati viziju developera i prije nego se igra završi pa se samo možemo nadati da će GOG zbilja birati interesantne naslove koje će nam ponuditi za kupnju u ranoj verziji.

Označeno sa:

Komentari (1)

  • funky0308

    30.01.2016 - 10:07

    Samo neka bude vise ovakvih projekata..onaj koji se hoce potruditi i dati nesto za uzvrat, dobiti ce trazene pare, prevaranti i ostala bagra nema sta traziti, ma ne trebaju ni besplatno djeliti poluproizvode..to neka ostave sebi i neka lome kontrolere i tipkovnice kod svoje kuće 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?