HCL.HR

Igra Goose Goose Duck privukla pola milijuna igrača iz pomalo bizarnog razloga

Zoran Žalac 06.01.2023.   •   1 komentara


Klon igre Among Us doživio je sličnu sudbinu kao i njegov uzor. Igra zvana Goose Goose Duck naglo je postala popularna godinu dana nakon izlaska, zahvaljujući korejskoj pop zvijezdi.

Ako ovih dana bacite pogled što se najviše igra na Steamu, među standardnom postavom očekivanih igara primijetit ćete nešto neočekivano. Goose Goose Duck je igra za koju vjerojatno niste čuli, a u zadnja 24 sata igralo ju je pola milijuna igrača istovremeno. Preciznije rečeno 563 677 ljudi.

Goose Goose Duck jedan je od klonova, u ovom slučaju imitatora igre Among Us. Umjesto astronauta ovdje imamo guske i… sve je ostalo u principu manje više slično kao u Among Us. Igra je dostupna već 14 mjeseci i do sada nije bila naročito popularna. U najboljim je danima imala po 20 tisuća igrača istovremeno, a u prosjeku po pet tisuća aktivnih igrača.

Nije loše, ali vjerojatno se pitate što se dogodilo da je igra s pet tisuća aktivnih igrača skočila do pola milijuna igrača?

Bila bi ovo neka super priča da je to zasluga same igre, ali to ipak nije takav slučaj. Naime, razlog za nagli rast popularnosti ove igre leži u činjenici da ju je krenuo igrati i streamati Kim Tae-hyung, a ako vam to ime ne znači ništa dužni smo vam dodatno objašnjenje. Naime, Tae-hyung je član planetarno popularnog K-pop benda BTS, s vojskom fanova koji su se očito htjeli približiti svom idolu igrajući istu igru kao i on.

Pomoglo je svakako što je Goose Goose Duck besplatna igra, tako da je hrpa igrača s azijskih teritorija pohrlila da ju zaigra. Sam developer nije bio spreman za takvu navalu igrača pa su serveri brzo pali da bi se u međuvremenu vratili u život.

Igra je ovim rezultatom prestigla aktivnost svog uzora – igre Among Us. Pri tome je zanimljivo kako su obje igre svoju slavu stekle mjesecima nakon lansiranja. Tužno je, doduše, vidjeti kad je imitator uspješniji od uzora, no tako je to kad ljudi vole patkice.

Komentari (1)

  • Agent

    06.01.2023 - 10:06

    Zadnjih 2 mjeseca steam mi tu igru stalno izbacuje na početnoj stranici trgovine. Ne izgleda ništa bolje nego Among Us i vjerojatno će i tako brzo i pasti broj igrača. Kako jedna tako i druga bit će popularna koji mjesec i to je to.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?