HCL.HR

Gran Turismo 6 – svi detalji prije izlaska

ToxarE 14.11.2013.   •   1 komentara


Sony nas je počastio lokaliziranom objavom za novinare u kojoj ističu sve najvažnije značajke nadolazećeg Gran Turisma 6.

Vrlo rijetko se događa da dobijemo potpuno lokaliziranu objavu za novinare u naš virtualni sandučić, a kada se nešto takvo i dogodi obično je pošiljatelj Sony, odnosno lokalni ured zadužen za PlayStation brand. Upravo smo dobili jednu takvu o Gran Turismu 6, nadolazećoj PlayStation 3 ekskluzivi pa ćemo iskoristiti priliku i prenijeti ju u cijelosti.

Svi detalji o značajkama igre objavljeni prije lansiranja zakazanog za 6. prosinca

Kako se nestrpljivo iščekivani datum lansiranja Gran Turisma®6 za PlayStation®3, 6 prosinca 2013., ubrzano približava, Sony Computer Entertainment Europe i Polyphony Digital Inc. sa zadovoljstvom otkrivaju bogatu lepezu novih i poboljšanih značajki najprodavanijeg simulatora vožnje na svijetu. U paketu s velikim izborom novih automobila, staza i poboljšanim značajkama igranja, ova inovativna nova igra spremna je pobuditi oduševljenje, kako milijuna predanih poklonika Gran Turisma® iz cijelog svijeta, tako i novih igrača.

Kazunori Yamauchi, predsjednik uprave tvrtke Polyphony Digital Inc. i kreator serije Gran Turismo, ugradio je u ovu igru svoju viziju i strast prema automobilima i automobilizmu. Ovako to pojašnjava ova legenda igranja: “Uz objavljivanje igre GT6™ slavimo 15 godina Gran Turisma. Imali smo čast svjedočiti napretku ostvarenom tijekom tog razdoblja, a sada GT6 nastavlja s postavljanjem novih standarda te granicu između stvarnog i virtualnog utrkivanja čini tanjom nego ikad. Nastavkom razvoja i dodavanjem novog sadržaja GT6-ici, tu ćemo granicu pomaknuti i učiniti još nestvarnijom.”

Više automobila nego ikad… GT6 sadrži preko 1200 vozila reproduciranih do najsitnijih detalja, uključujući i današnje sportske automobile klase FIA GT3, superautomobile kao što je Pagani Huayra iz 2011., povijesne klasike poput BMW-a 507 iz 1957. i cestovne jurilice poput Forda Focusa ST iz 2013. Dizajn svakog od njih razrađen je do zapanjujućih detalja, tako da svaki automobil izgleda, ponaša se na stazi i zvuči upravo kao njegov metalni ekvivalent. Zajednički projekt ‘vozi budućnost’ Vision Gran Turismo iznjedrio je brojne ekskluzivne automobile koji će povremeno biti uključeni u igru tijekom iduće godine. Vodeći svjetski proizvođači automobila, kao što su Audi, BMW i Mercedes-Benz, zajedno s vodećim svjetskim brendovima kao što je Nike, udružili su snage s tvrtkom PDI kako bi stvorili konceptualna vozila koja će stvoriti jedinstven prikaz budućnosti automobilskog sektora. Ovi automobili ne mogu se voziti nigdje drugdje – čak niti u stvarnom svijetu… za sada!

Najbolje trkačke staze iz cijeloga svijeta… GT6 s ponosom donosi više staza no ikad do sad, na 37 lokacija i sa 100 nacrta. S novim stazama, kao što su Ascari, Silverstone, Brands Hatch, Mt. Panorama i Willow Springs, GT6 je na pravom putu da još jednom postavi visoku letvicu pred simulatore vožnje, reproducirajući svaku virtualnu stazu preciznošću od približno 1 cm odstupanja ili manje u odnosu na onu stvarnu. Tvrtka PDI načinila je čak i novu Gran Turismo Arenu, u kojoj igrači mogu podesiti vlastitu seriju za izazove i egzibicije od kojih adrenalin raste u nebesa.

Nova značajka u GT6-ici jest simulacija pejzaža temeljena na zemljopisnoj dužini/širini staze, koja dočarava uvjete na stvarnim lokacijama. Primjerice, dok se utrkujete na 24 sata Le Mansa u GT6-ici, izgled konstelacija noćnog neba podudara se s onim iz 2013. godine. Promjene u pejzažu koje se neprimjetno odvijaju u skladu s protokom vremena tijekom igre nisu više tek reprodukcija staze, nego simulacija same majke prirode.

Nadograđena značajka, ‘Course Maker’, omogućit će igračima izradu novih staza unutar igre kad bude objavljena kao dio ažuriranja softvera. Uzbudljiv dodatak funkcionalnosti bit će i mobilna aplikacija ‘GPS Logger’ za pametne telefone. Vozači će moći snimati stvarne GPS podatke iz vlastitih vozila, a zatim na temelju njih načiniti stazu za igru. ‘GPS Visualizer’ koristi i GPS koordinate iz stvarnih automobila na stvarnim verzijama GT6 staza. Te podatke zatim se može importirati u GT6 i načiniti ‘virtualnu’ reprizu vaših krugova u igri.

Igrači koji stvarno žele ući u najsitnije detalje svoje vožnje, značajka ‘Data Logger’ nešto je čemu će se obradovati. Ona će biti dostupna u budućim nadogradnjama, a omogućit će analizu repriziranih podataka koji su pohranjeni nakon vožnje u igri zajedno s grafom brzine, brojem okretaja motora, načinom korištenja papučice pogona i mijenjanja brzina te kutom ulaženja u krivine. S ovim podacima u ruci, doznat ćete na čemu gubite vrijeme te poboljšati svoju vožnju svakim novim krugom.

Preciznost koja oduzima dah… Kako bi maksimalno omogućila korištenje bogate ponude automobila i kamiona, tehnologija ove igre nadilazi impresivne dosege koje je postigao već Gran Turismo®5. Novi fizikalni simulator, novi modeli aerodinamike, amortizera i guma te nevjerojatno renderiranje u visokoj razlučivosti znače da auti izgledaju bolje i reagiraju još realističnije na stazi. Jednom kad isprobate GT6, nema povratka na staro.

Modovi igre… GT6 donosi mnoštvo modova igre. Mod ‘Arcade Mode’ omogućuje utrkivanje protiv virtualnih natjecatelja, vožnju protiv štoperice ili driftanje na bodove za jednog igrača, ili borbu dva igrača koji se utrkuju na razdvojenom zaslonu. U omiljenom modu svih poklonika, ‘Career Mode’, nekadašnjem GT Modu, igrač počinje kao početnik koji svojim rezultatima mora ispuniti uvjete za dobivanje licenci za više klase, baš kao i stvarni vozači. To se postiže kroz novi ‘Star System’ za GT6-icu, s igraćim kreditima koji se stječu pobjedom u utrci, a kako igrač napreduje kroz igru otključava specijalne evente, poput pozivnice za virtualni Goodwood Festival of Speed.

Ako nemate vremena za cijelu utrku, ali želite tijekom dana barem malo zaigrati GT6, tu su eventi ‘Coffee Break’, zabavne mini igrice, kao što su vožnja između čunjeva na stadionu i ekološki izazov, kojim možete utvrditi koliko ste u stanju prijeći samo s jednom litrom goriva. Možete ih igrati koliko god želite, samo nemojte zakasniti na sastanak!

Dorađeni ‘B Spec Mode’ bit će dostupan kroz nadogradnje, a omogućit će igračima da pokažu umijeće kreiranja strategije oslanjajući se na kvalitete svojih virtualnih vozača i osmišljavajući cjelokupnu taktiku za svoj tim.

Online utrkivanje… GT6-ica je osnažena i najjačim doživljajem online utrkivanja ikad, u kojem zajednica igrača može osnovati vlastiti klub, razgovarati na forumima ili organizirati utrke za svoje članove. Skupine mogu odabrati žele privatni, ekskluzivni klub ili otvoreni, kojem se može pridružiti svatko. Značajka ‘Open Lobby’ upućuje do 16 pozivnica vozačima za međusobno online natjecanje.

Želite li što prije započeti s utrkivanjem, značajka ‘Quick Match’ omogućit će vam to čim se prijavi dovoljan broj sudionika. ‘Seasonal events’, sezonski događaji, mogu se podesiti za ograničeno trajanje, uz kombinaciju službenih utrka, vožnje protiv štoperice i driftanja na bodove, gdje se najboljim natjecateljima dodjeljuju krediti.

Najbolja garaža u gradu… Pod ‘Car Dealerships’ prikazuju se dostupna vozila sortirana po proizvođačima, dok se pod ‘Featured’ prikazuju automobili specijalno preporučeni za određene uvjete na stazi. Nakon što ste posložili svoju idealnu garažu, još će lakše biti voditi ju i njome upravljati. Opremu za utrkivanje možete isprobavati i mijenjati izravno iz garaže, a za vozila koja su vam tako draga da se ne možete od njih odvojiti premda ih inače ne koristite, tu je i skladišni prostor. Osim toga, trgovina automobilskim dijelovima nudi gume, setove amortizera, setove kočnica i superpunjače koje možete kupiti igraćim kreditima te tako nadograditi pogonske motore i karoserije. U servisu možete oprati te održavati vozilo i pogonski motor.

Za one najžešće zaljubljenike oktanskog svijeta, tu je mogućnost kupovine aerodinamičkih dijelova te preko 82 tipa naplataka u 188 varijacija uporabom igraćih kredita. Tijekom vremena bit će dodano još dijelova za personalizaciju vozila, tako da vam njegov izgled nikad neće dosaditi. Na online eventima distribuirat će se specijalni artikli vezani uz boju, a naplatke koje ste kupili moći ćete obojiti tako da vaš automobil izgleda upravo onako kako ste željeli. Što se tiče vašeg vozačkog avatara, izbor je također velik. Igraćim kreditima možete kupiti opremu za utrkivanje, a 34 tipa kaciga u 952 koloristička uzorka, plus 28 tipova trkaćih odijela u 852 kolorističke varijacije zajamčit će da budete zamijećeni. Za one koji žele nalikovati svom trkaćem miljeniku iz stvarnog svijeta, dostupni su kompleti opreme za utrkivanje koji nalikuju onima poznatih vozača.

Uz proslavu 15. godišnjice serije Gran Turismo, GT6 ispunit će prodavaonice 6. prosinca s više dubine, impresivnih ultra-realističnih prikaza i uzbudljivog utrkivanja nego ste ikad doživjeli, što će tu najnoviju verziju učiniti zadivljujućim novim korakom u slavnoj povijesti Gran Turisma. Detalji o značajkama GT6-ice dostupni su online na www.gran-turismo.com, a nova video najava “GT6 Concept Movie #6 – Start your Engines” dostupna je preko ovoga linka.

Kompatibilni upravljački kontroleri za Gran Turismo 6: Guillemot Thrustmaster T500 RS, Logitech Driving Force GT, GT Force Pro, G27 Racing Wheel, G25 Racing Wheel, GT Force RX, GT Force, Driving Force

Komentari (1)

  • dado01

    14.11.2013 - 14:20

    uvijek dooooobar

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?