HCL.HR

Gran Turismo Sport neće imati mod karijere kao ni dinamične vremenske uvjete

Zoran Žalac 31.05.2016.   •   5 komentara


Po svemu sudeći, novi Gran Turismo neće imati dvije ključne stvari bez kojih ozbiljne automobilske simulacije danas ne izlaze na tržište.

gt sport

Već je u nekoliko navrata pojašnjeno kako nadolazeći Gran Turismo Sport nije punokrvni GT7. Ipak, njegovi tvorci poručuju kako nije ni dosadašnji tretman u obliku Prologue plaćene demo verzije jer donosi više sadržaja. To možda i jest slučaj, ali činjenica je da će taj sadržaj biti orijentiran na mrežno utrkivanje, dok bi ljubitelji moda karijere u GT Sportu mogli ostati razočarani.

Naime, istoga trenutno nema u planu. Nije isključeno da ga igra dobije naknadno nakon izlaska, ali za sada je podjela takva da se igra dijeli na SP komponentu i MP. U singleplayer modovima imamo Beginner’s School koji je tutorial za igranje u osnovnom smislu. Circuit Experience mod je tutorial za svladavanje pojedinih staza.

Mission Challenge je, kako mu naziv sugerira, niz misija sa specifičnim ciljevima. Naposljetku Racing Etiquette je mod koji vas uči o sportskom ponašanju na stazi – pravilnoj vožnji i sl. Osim toga tu je i klasični Arcade mod kao u svakoj dosadašnjoj GT igri. Takozvani Sports Mode je zapravo online multiplayer koji se trenutno dijeli na dnevne utrke i prvenstva. Dakle – klasičnog moda karijere za sada nema.

Nažalost, to nije jedina stvar koja će biti izostavljena iz igre. Istu sudbinu doživjeli su sustavi dinamične izmjene vremenskih uvjeta i doba dana. Tijekom utrkivanja tako neće biti tranzicija na obzoru kao što je to primjerice bio slučaj u Driveclubu. Srećom, utrke u različito doba dana će postojati, moći ćemo tako imati noćne vožnje, ali ćemo doba dana određivati u meniju prije utrke.

Iz Polyphonyja poručuju kako je odluka iza ovog poteza donesena kako bi igra imala bolji framerate i kvalitetu slike tijekom vožnje. S obzirom da je GT6 svojevremeno imao problema s izvođenjem, ovo je možda i dobra vijest. Ipak, teško se oteti dojmu da Gran Turismo serijal zadnjih godina obilježavaju manjkavosti na koje nitko nije ni obraćao pozornost dok serijal nije imao dostojnu konkurenciju u svojim zlatnim danima.

Označeno sa: , ,

Komentari (5)

  • baDarmageddoN

    31.05.2016 - 15:02

    karijere u takvim igrama nikada nisu na nekoj interesantnoj razini pa mi niti ne trebaju. naravno, volim igrati kampanje više od multiplayera ali u ovoj vrsti igara su toliko loše da je stvarno bolje da ih nema. E sad, dinamička promjena vremena- to pak kad jednom probaš fali ako ne postoji.

  • lucho-CRO

    31.05.2016 - 18:43

    Sta je tu je..pojest cemo to sto su nam skuhali..ja zadovoljan i bez ovog..preferiram mp tako da mi ostalo puno i ne znaci..ali ima onih kojima ovo puno znaci pa pretpostavljam da nece biti puno preorder od te ekipe..ma necemo ju kupit i amen..nije GT kao sto je nekoc bio..zajebi grafiku..framerate i ostalo..GT se ne igra zbog toga! A vremenski uvjeti uff ako kisa ne padne sama od sebe na pola staze nisu napravili po mome ukusu hhh

  • RapthorPechina

    31.05.2016 - 18:51

    Eh. Kakav prolog. Zašto nisu odmah izbacili pravi punokrvni GT?

  • Vailent

    31.05.2016 - 20:29

    ma je GT je GT 😛 kakav da je god

  • closingtime

    01.06.2016 - 01:21

    Prvo su rekli da GT7 nije isto što i Sport, a sad govore da je… šteta.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?