HCL.HR

Grci oslobodili developere ArmA-e 3

Renato Pedišić 17.01.2013.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Cijena od 5 tisuća eura mala je u usporedbi sa slobodom koja je vraćena dvojici zaposlenika češkog studija za video igre nakon što ih je u rujnu zatvorila grčka vojna policija zbog sumnje o špijunaži.

Ivan Buchta i Martin Pezlar, zaposlenici češkog Bohemia Interactivea, oslobođeni su iz grčkog vojnog zatvora nakon što su prošlog rujna tamo zatvoreni zbog sumnje o špijunaži. Po riječima Bohemie, dvojica su njihovih zaposlenika, koji inače rade na FPS igri/vojnom simulatoru Arma 3, tijekom svojega ljetovanja na grčkom otoku Lemnos (ujedno i mjesto radnje nadolazeće Arma igre) slučajno uslikala djelove vojne baze smještene na toj lokaciji te su zbog toga optuženi za međunarodnu špijunažu.

Grčka, poznata po strogim kaznama prema sumnjivcima za špijunažu, dvojicu je dizajnera igara u zatočeništvu držala punih 128 dana te ih je odlučila osloboditi tek nakon plaćanja jamčevine u visini od pet tisuća eura pojedinačno. Možda ovakvo rješenje stvari ne bi ni bilo moguće da nije bilo zajedničke inicijative češkog predsjednika Václava Klausa i njegova grčkog kolege Karlosa Papouliasa koji su ozbiljno razgovarali o nastalom problemu.

S ovakvim sretnim vijestima još se više radujemo izlasku treće Arma igre koja bi se na tržištu računalnih igara trebala pojaviti već ove godine i to putem digitalnih i fizičkih trgovina.

Komentari (2)

  • -Aragorn-

    17.01.2013 - 17:11

    Trebalo bi ljudima dati neku odštetu…

    • Missionary

      @-Aragorn-, 17.01.2013 - 18:55

      Nema sansi da se to dogodi nazalost 🙁

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?