HCL.HR

Grim Fandango se vraća!

nebel 10.06.2014.   •   3 komentara


Legendarna PC avantura Tima Schafera vraća se nakon 15 godina u obliku remakea. Prvo za PlayStation konzole, a onda i za ‘druge platforme’.

Volim ja svoje Quakeove, Super Marije, Batmane i sve te ostale velike igre, ali da me probudite usred noći i pitate koja mi je omiljena igra svih vremena poslao bih vas u k**ac i nastavio spavat. Ujutro bi vam rekao da je to Grim Fandango.

Za neupućene, riječ je o 3D avanturi za PC izašloj 1998. godine koju potpisuje Tim Schafer, čovjek koji stoji iza avanturističkih hitova poput Monkey Islanda i Full Throttlea. Riječ je o igri punoj pamtljivih likova, zanimljivih zagonetki, zabavne priče i uistinu jedinstvene atmosfere. I znate što? Stvar praktički ne radi na novijim Windowsima! Tragedija, stvarno. Ako i uspijete (legalno) nabaviti PC verziju, šanse su da ćete na Windowsima 7 ili 8 imati problema s pokretanjem ili izvođenjem igre, a ako i to uspijete riješiti možda vam se sustav spremanja igre zblesira nakon što prijeđete više od pola. Ne zvuči baš zabavno, zar ne?

Ali evo dobrih vijesti. Pao je dogovor između Double Finea (Schaferovog trenutnog studija) i Disneya (kupci Lucas Artsa) o remakeu igre, a u priču se očito uključio i Sony jer je najava remakea došla upravo na njihovoj E3 prezentaciji danas u jutarnjim satima.

Bilo je to jedno od većih iznenađenja E3 sajma, a iako je Sony objavio kako igra dolazi ekskluzivno na PlayStation 4 i PlayStation Vita konzole, sam Tim Schafer ubrzo nakon toga je tvitnuo kako će pričati o “drugim platformama uskoro”. Šanse su da je Sony ugrabio konzolašku ekskluzivu, odnosno da će igra osim PlayStation konzola vidjeti svjetlo dana i na osobnim računalima, gdje je sve i počelo. No otom potom, sigurno ćemo čuti više o tome u narednim mjesecima.

Dok čekamo više informacija, pogledajte isječak iz Sonyjeve E3 konferencije u kojem se vidi trenutak kada je Grim Fandango najavljen za PlayStation konzole.

Komentari (3)

  • rickyzg

    10.06.2014 - 20:03

    Odlična igra i priča, i upravo je opet igram na win 7 sa podrškom za miš i patchom i sve super radi.

  • Disc0

    11.06.2014 - 08:41

    Nisam ovo nikad odigrao i jedva cekam, ali najvise bi volio da naprave remaster Full Throttle-a, to mi je najdraza avantura 😀

  • Andrash

    14.06.2014 - 10:59

    Odlična vjest. Nadam se PC verziji

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?