HCL.HR

Half-Life 2 postaje VR igra idućeg mjeseca, uvode se nove mehanike gameplaya

Zoran Žalac 10.08.2022.   •   2 komentara


Kultni Half-Life 2 uskoro će dobiti javnu beta verziju VR moda. Evo što će sve stara pucačina dobiti s VR modifikacijom koja je u razvoju duže od pet godina.

Half-Life igre mogu se igrati u virtualnoj stvarnosti kroz više različitih modova, ali uskoro stiže najambiciozniji od njih. Nakon više od pet godina razvoja spremna je beta verzija za Half-Life 2: VR i bit će javno dostupna svim vlasnicima Half-Lifea 2 od devetog mjeseca ove godine.

Premda se ovdje radi o neslužbenoj modifikaciji s kojom Valve nema nikakve veze, projekt je itekako ambiciozan jer u Half-Life 2 dodaje nove mehanike gameplaya. U VR verziji igre tako ćemo imati ručno punjenje streljiva te skrivanje i pucanje iz zaklona. Half-Life 2 je igra koja je u originalnoj izvedbi imala veliku razinu interaktivnosti s okolišem, a sada će ta interaktivnost biti još impresivnija jer stvari nećemo bacati klikovima miša nego gestama ruku.

VR modifikacija također će imati određena tehnička poboljšanja poput podrške za MSAA vrstu anti-aliasinga te opciju izvođenja u Vulkan API-ju. Instalacija bi trebala biti vrlo jednostavna te neće tražiti ništa više osim same igre. Upravo je to glavni problem ostalih Half-Life VR modova koji traže razna konfiguriranja i instalacije više različitih dodataka.

Komentari (2)

  • GTA222

    10.08.2022 - 13:19

    Ovo bi moglo biti dobro.

  • Demon90

    10.08.2022 - 15:20

    A proba se kad bude vremena

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?