HCL.HR

HBO-ova serija Watchmen bit će smještena u moderno vrijeme

Petra Rukav 23.05.2018.   •   1 komentara   •   Zanimljivosti


Damon Lindelof, predvodnik HBO-ove nadolazeće serije Watchmen, otvoreno je podijelio nove informacije o nadolazećem projektu, uključujući i to da isti neće biti ni adaptacija ni direktan nastavak stripova.

U devetom mjesecu prošle godine prestižna kabelska mreža HBO dala je zeleno svjetlo vještom scenaristu i producentu Damonu Lindelofu da kreira televizijsku adaptaciju Watchmen stripova. Iako se ideja pisca Alana Moora te ilustratora Davea Gibbonsa usko veže uz vrijeme u kojem se radnja odvija – uz Hladni rat i napete tenzije o sudnjem danu koje su ga okruživale – Lindelof se odlučio za nešto drugačiji pristup. Jednostavnije rečeno, HBO-ova serija Watchem bit će smještena u moderno vrijeme.

Kako se fanovi stripova objavljenih između 1986. i 1987. godine ne bi zabrinuli ili obrušili na predvodnika Watchmen serije zbog te odluke, Lindelof je putem svog Instagram profila podijelio poduže pismo u kojem objašnjava koliko mu Watchmen uistinu znači te što s istim planira učiniti u nadolazećem projektu.

Day 140.

A post shared by Damon (@damonlindelof) on

Ako se služite engleskim jezikom, potičemo vas da pročitate pismo jer je u najmanju ruku zanimljivo, no ako ste lijeni dosta je da znate da je Lindelof očito ogroman fan koji poštuje originalni materijal kojeg bi radije proširio nego ga redizajnirao. U skladu s time, sama serija neće biti adaptacija ili direktan nastavak stripova u punom smislu te riječi već će se samo pozabaviti idejama koje su nastale prije 30 godina.

„Nemamo nikakvu želju da ‘prilagodimo’ dvanaest stripova koje su g. Moore i g. Gibbons stvorili prije 30 godina. Ti stripovi su sveto tlo i neće biti rekreirani niti reproducirani niti rebootani. Umjesto toga, oni će biti svojevrstan remix. Naime, neke ideje su jednostavno predobre i bili bismo budale da ih zapostavimo. Tih dvanaest originalnih stripova su naš Stari zavjet. Kada je došao Novi zavjet isti nije izbrisao ono što je bilo prije njega. […] Sve se to dogodilo. Ista stvar bit će i s Watchmenom. […] Da se razumijemo, Watchmen je zakon“, poručuje Damon Lindelof.

Komentari (1)

  • Outback

    24.05.2018 - 13:55

    Samo da ne napravi nešto tipa The Flash i ja cu bit sretan

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?