HCL.HR

Lansirali smo HCL Discord server!

Zoran Žalac 01.12.2019.   •   HCL objave


Došao je i taj dan – lansirali smo novo mjesto za okupljanje igrača i fanova HCL portala. Pridružite se HCL Discord serveru i pomozite nam u stvaranju najveće gaming zajednice na ovim prostorima!

Prije nekoliko mjeseci obećali smo lansirati prvi HCL Discord server i od tada ste nas često pitali gdje je zapelo i zašto nam treba toliko vremena za izradu jednog Discord servera. Istina je da su pripreme potrajale, no dali ste nam vrlo korisne savjete i ništa nismo željeli napraviti polovično. Srećom, sada napokon možemo objaviti kako je HCL Discord server lansiran te da sve zainteresirane igrače čekamo otvorenih vrata.

Da biste se pridružili našem serveru kliknite na sljedeću poveznicu:

Kako bismo vas pobliže upoznali s našim serverom i planovima za njegovu budućnost, odgovorit ćemo vam na nekoliko potpuno očekivanih pitanja. Pa idemo redom…

Što je HCL Discord server?

Ako još niste korisnik Discorda i nije vam jasno što je to uopće, za vas smo pripremili kratak članak s pojašnjenjem gdje možete napraviti korisnički račun za Discord i kako ga koristiti. Ako ste na Discordu domaći, onda već otprilike znate što možete očekivati od našeg servera.

HCL Discord server je prije svega zamišljen kao proširenje portala HCL.hr. Mjesto je to na kojemu će se raspravljati o gamingu, tehnologiji i srodnim temama. Kad se ne raspravlja onda je vrijeme za igru, a nama je cilj osigurati vam jednostavno i brzo pronalaženje ekipe zainteresirane za igranje. Imamo odvojene kanale za traženje igrača za igranje na PC-u te za igranje na konzolama. Server lansiramo s pet kategorija za isto toliko zasebnih igara. Nove kategorije namjeravamo dodati prema interesima članova servera (možete glasovati za koje igre želite zasebne kategorije).

HCL Discord server također je mjesto na kojemu s ostatkom HCL zajednice možete dijeliti trenutke iz igara ili pak vlastite uratke vezane uz videoigre. Imamo sekcije za dijeljenje vlastitih screenshota i snimaka iz igara, kao i zaseban kanal za samopromociju YouTube kanala, klanova, vlastitih igara i slično.

Tko sve može pristupiti HCL Discord serveru?

Pristup je dopušten i besplatan svim zainteresiranim igračima i fanovima HCL-a.

Na serveru trenutno imamo strukturu od četiri korisničke role: HCL Fan, HCL Expert, HCL Elite i HCL Legend. Kao u pravom RPG-u, te se titule stječu iskustvom i aktivnošću na serveru, a njima se otključaju i neke pogodnosti. Primjerice, Expert titula otvara mogućnost osnivanja bandi, odnosno individualnih grupa unutar servera. Uloga HCL Legend vam pak otvara mogućnost live streama igara publici na našem serveru.

Upravo je uloga HCL Legend pomalo posebna naspram ostalih jer smo nju rezervirali i za najaktivnije komentatore našeg portala HCL.hr i pratećeg foruma. Ostavljanje suvislih komentara na portalu i forumu može vam donijeti ovu titulu te ćemo svakoga mjeseca njome nastojati nagraditi korisnike koji na taj način podržavaju rad HCL redakcije. Povodom lansiranja servera najaktivniji korisnici HCL portala već su kontaktirani uz obavijest da im je omogućena uloga HCL Legend ako se odluče pridružiti HCL Discord serveru.

Po čemu je HCL server drukčiji od ostalih servera?

Kao što smo već spomenuli, našim se serverom provlači RPG-evski sustav napredovanja uz koji s različitim ulogama dobivate različite pogodnosti. U tom ćete sustavu vjerojatno primijetiti jedan mali easter egg vezan uz boje, no ono što želimo naglasiti jest da to nije jedina specifičnost našeg servera.

Naime, glavna faca našeg servera je naveliko i naširoko poznati Dabar Đuka. Prekaljeni ljubitelj igara kakav jest, Dabar je na serveru otvorio svoju igraonicu pa ondje dopušta igranje različitih kvizova (nama najdraži je pogađanje Pokemona) i mini igara poput vješala ili križić-kružića. No, zna Dabar da su u gamingu danas popularne i kockarske mehanike pa je otvorio i svoj casino za te poroke. Ondje pak nudi niz igara na sreću, od tombola do klađenja na brojeve. Bez brige – valuta koju Đuka koristi isključivo je virtualna i zove se, pomalo narcisoidno, Zlatni Dabrić.

Zlatni Dabrić koristi se za sudjelovanje u igrama na sreću, ali i za kupnju određenih stvari u Dabrovom dućanu. Možete tako kupiti “Osjećaj ponosa i postignuća”, ulogu Kreatora koja vam dopušta češću samopromociju ili pak titulu HCL Bogatuna uz koju će svi znati da ste doktorirali Dabrovu ekonomiju. U Dabrovom će se dućanu s vremenom pojavljivati dodatne stvari koje možete kupiti virtualnom valutom Zlatni Dabrić.

Osim Dabrove igraonice, HCL server nudi vam da sami birate kako ćete komunicirati s ekipom koju pronađete na serveru. Svaki član servera može otvoriti vlastiti voice kanal (sobu) kojemu se potom mogu pridružiti ostali igrači. Jednom kad kanal ostane bez aktivnih igrača, automatski se briše. No, imamo i takozvane lajaonice koje su namijenjene za javnu komunikaciju i rasprave.

Znamo da sve igrače ne zanimaju sve igre pa ćete na HCL Discord serveru vidjeti samo kategorije za igre koje vas doista zanimaju. Ako vas ne zanimaju Fortnite ili PUBG, kategorije za te igre neće vam se po defaultu prikazivati. Međutim, ako vas zanimaju Apex Legends ili League of Legends, odabirom roli za te igre možete si “otključati” kategorije s kanalima za te igre. Većina tih kategorija ima povezane obavijesti za nova ažuriranja i događanja vezano uz te igre.

Slično vrijedi i za sam HCL.hr portal – u kanalu “Novo na HCL-u” pronaći ćete poveznice do svih sadržaja koje objavimo na našem portalu, sekundama nakon što se te objave pojave na web stranici.

Zašto samo jedan kanal za gaming rasprave?

Trenutno na serveru imamo jedan glavni kanal za raspravu o gamingu, kojemu pripadaju teme igara, žanrova, platformi za igranje, stilova igranja i slično. Međutim, svaka igra koja ima pojedinačnu kategoriju ima i svoj kanal za rasprave. To su uglavnom multiplayer igre i vjerojatno se pitate što je sa single-player naslovima – zašto nema posebnih kanala za rasprave o njima?

Rasprave o individualnim igrama i individualnim temama još uvijek rado čitamo na našem forumu, kojega smo potiho redizajnirali i strukturno pojednostavili kako bi popratio lansiranje servera. Također smatramo kako bi previše kanala za raspravu na HCL Discord serveru brojnim korisnicima u početku moglo stvoriti nepotrebnu konfuziju te u drugi plan staviti druženje zajednice kroz samo igranje.

Međutim, jednom kad se publika na serveru stabilizira, u planu je otvaranje dodatnih kanala za gaming rasprave. Takvi će kanali vjerojatno biti privremeni i ovisit će o razini aktivnosti samih rasprava.

Koji su planovi za budućnost servera?

Osim otvaranja novih kanala za rasprave, HCL Discord server će u budućnosti dobivati nove funkcionalnosti te u sklopu istoga namjeravamo održavati različite turnire. U Dabrovom dućanu s vremenom će se pojavljivati nova iznenađenja, a razmatramo i nove oblike povezivanja s našim radom na portalu i YouTubeu.

S obzirom na to da je server u prvom redu namijenjen vama, i dalje ostajemo otvoreni za sve konstruktivne kritike i ideje kako ga unaprijediti i poboljšati. Svoje prijedloge o tome možete nam ostaviti na samome serveru (kanal: HCL feedback) ili na našem forumu.

Uredništvo portala HCL.hr želi vam ugodan boravak i dobru zabavu na HCL Discord serveru!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?