HCL.HR

Što je Discord i kako ga koristiti?

Zoran Žalac 01.12.2019.   •   0 komentara


Ako još niste korisnik Discorda i nije vam jasno što je to uopće, za vas smo pripremili kratak članak s pojašnjenjem gdje možete napraviti korisnički račun za Discord i kako ga koristiti.

Želite se pridružiti HCL Discord serveru, ali vam nije jasno što je to i kako doći do njega? Bez brige – evo kratkog pojašnjenja što vam je sve potrebno da biste se družili s nama na Discordu. Ako su vam osnove Discorda već poznate, u ovom članku nećete naći ništa što već ne znate.

Što je Discord?

Discord je platforma na kojoj možete brzo i jednostavno komunicirati tijekom igranja videoigara, ali i izvan njih. Discord koriste milijuni korisnika jer je prilagođen potrebama igrača i stvaranju zajednica koje veže interes prema gamingu. Na serverima tako možete ostvariti glasovnu komunikaciju s drugim igračima, raspravljati o igrama u tekstualnim kanalima te sa zajednicom dijeliti datoteke poput slika iz igara. Korištenje Discorda je besplatno, iako postoji i Discord Nitro pretplata s kojom možete dobiti određene pogodnosti.

Što mi je potrebno za Discord?

Jedini preduvjet za kreiranje korisničkog računa za Discord jest posjedovanje e-mail adrese. Neki serveri mogu tražiti da vam adresa bude potvrđena tako da je poželjno koristiti ispravan e-mail kojemu možete pristupiti. Da biste koristili Discord treba vam pristup internetu te računalo, Mac, tablet ili pametni telefon s preglednikom interneta.

Trebam li instalirati aplikaciju za Discord?

Ne nužno – sučelju Discorda možete pristupiti i preko preglednika (browsera). Međutim, ako želite iskoristiti sve funkcionalnosti Discorda, onda je poželjno instalirati Discord aplikaciju. Ona je dostupna za Windows 7 i novije sustave, Mac, Linux, Android te iOS uređaje. Discord trenutno nije dostupan jedino na konzolama.

Aplikaciju možete preuzeti sa službene stranice.

Je li Discord preveden na hrvatski jezik?

Da, Discord je moguće koristiti i na hrvatskom jeziku ako se odlučite za tu opciju.

Kako se ponašati na Discordu i koje su sankcije za nepoštivanje pravila?

Svaki Discord server ima svoja pravila ponašanja i naš je savjet da ih obavezno pročitate čim se pridružite na server. Nepoštivanje pravila može rezultirati kaznama, od toga da korisnik na određeno vrijeme ne može komunicirati na serveru, do toga da je trajno izbačen sa servera te da mu je pristup istome ubuduće zabranjen.

Označeno sa: ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?