HCL.HR

HCL VIDEO: Fanovi avantura veselite se – stigao je Broken Age!

Igor Belan 28.04.2015.   •   5 komentara


Probali smo drugi čin Broken Agea, dugoočekivane klasične avanture tvorca Monkey Islanda i Grim Fandanga koja je pokrenula Kickstarter revoluciju 2012. godine.

Osjećate li dozu sarkazma u gornjem naslovu? Dobro, namjerno je tu. Jer s jedne strane fanovi avantura se zaista imaju čemu veseliti – Broken Age je ipak nova klasična pnc avantura iz uma Tima Schafera – no s druge strane to je igra koja nam je došla rascjepkana na dva dijela od kojih nam je svaki došao po godinu dana kasnije nego što smo se nadali.

Onaj osjećaj uzbuđenosti kada je Tim razbio pravila u industriji igara skupivši 3 milijuna dolara za financiranje svoje igre od fanova na Kickstarteru odavno nas je prošao. Hype je u potpunosti splasnuo, a plod svog tog novca i višegodišnjeg rada je dvodimenzionalna pnc avantura koja ima zanimljivu priču i šarma na bacanje, ali sada više ne djeluje posebno kako smo ju jednom zamišljali.

Nemojte zbog toga pomisliti da je loša, daleko od toga, ali uz ovakvo odugovlačenje s izlaskom kompletne igre, ja kao fan žanra uz nju više ne vežem one osjećaje ponosa i pripadnosti koji su me prije tri godine nagnali da “na slijepo” investiram nešto novca u tu tada hrabru Kickstarter kampanju.

Prije više od godinu dana izašao je prvi čin Broken Agea i tada sam bacio neke prve komentare o igri uz malo gameplaya, a sad kad je i kompletna igra dostupna radim istu stvar. Donekle i doslovno “istu stvar” jer se krećem po gotovo identičnim lokacijama, samo ovaj put s drugim likovima.

Jeste i vi zaigrali Broken Age u kompletnom izdanju? Zadovoljni igrom? Niste? Javite u komentarima.

Komentari (5)

  • Branjo84

    28.04.2015 - 21:50

    Monkey Islanda je bila vrhunska avantura,sjecam se igrao sam je 2005.Bila mi je to jedna od prvih avatura koje sam igrao,kako vreme leti.

    • Ementaler

      @Branjo84, 28.04.2015 - 22:01

      Prvi Monkey Island je izašao 1990. godine, koji si ti igrao 2005-te? 🙂

    • kuky90

      @Branjo84, 29.04.2015 - 10:25

      Pa nije rekao da je izašla igra 2005. nego da ju je tek onda igrao. Vjerovatno misli na Escape from Monkey island koji mi je i nekako najgori u cijelom serijalu. Ne da je loš, nego je lošiji od ostalih. Najbolji mi je The Curse of Moneky Island. Umirao sam od smijeha u toj igri.

    • Czar

      @Branjo84, 29.04.2015 - 12:07

      Specijal edition je izašao 2005., imaš na Steamu za 10 eur ili oba djela za 15.

    • Ementaler

      @Branjo84, 29.04.2015 - 13:52

      Ma Special Editon je izašao 2009-te. Ali nebitno to – samo me zanimalo koji je točno Monkey Island igrao budući da ima više nastavaka.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?