HCL.HR

HCL VIDEO: Grow Home – Ubisoftov smotani robot cilja visoko

Igor Belan 07.02.2015.   •   2 komentara


Probali smo Ubisoftov mini-projekt Grow Home koji vas stavlja u ulogu smotanog, ali sposobnog robota na misiji da spasi svoj planet ogromnom biljkom.

Iako to mnogi zaborave kada ih rastuže tehnički problemi AAA igara iz Ubisofta pa stanu rejđati kako se radi o megalomanskoj kompaniji, ovaj francuski izdavač polako gradi zavidan porfelj kreativnih i drugačijih igara kakve bi inače očekivali od indie timova. Prošlogodišnji Child of Light i Valiant Hearts odmah padaju na pamet, ali evo još jednog takvog naslova kojeg je Ubisoft najavio i objavio u manje od mjesec dana.

Zove se Grow Home, a dolazi nam iz Ubisoftova Reflections studija. Točnije, dolazi nam od malog tima developera i umjetnika unutar tog studija, a stavlja nas u ulogu pomalo smotanog, ali neodoljivo simpatičnog robota naziva BUD. On mora pomoći svom rodnom planetu tako da na vanzemaljskom svijetu uzgaja ogromnu biljku sve do visine od 2000m. Djeluje glupo kad to ovako kažem, ali priča zapravo ima smisla – jer biljke stvaraju kisik. Ili tako nešto.

Rezultat je mješavina platformera i istraživačke avanture sa simpatičnim glavnim likom i šarenom poligonalnom grafikom. Po onome što sam do sad igrao, djeluje kao da opravdava cijenu koju traži. Vidjet ćemo samo koliko traje. Recenziju bismo vam trebali dostaviti uskoro, a do tada pogledajte malo gameplaya u novom video komentaru.

Inače, sama igra preporuča igranje kontrolerom, no za divno čudo nije prepoznala ni jedan od moja dva kontrolera (Logitech Dual Action i DualShock 4) pa sam igrao s tipkovnicom i mišem. Srećom, miš i tipkovnica funkcioniraju sasvim krasno.

Komentari (2)

  • l)oolvl

    08.02.2015 - 02:51

    super igra se čini, za uživanciju i opuštanje

    • KarloKarlec

      @l)oolvl, 08.02.2015 - 16:35

      hehe kad se penješ sa smotanim robotom 2 sata i onda padaš nije neko opuštanje

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?