HCL.HR

HCL VIDEO: Kako radi snimanje gameplaya na PlayStationu 4?

ToxarE 21.02.2014.   •   2 komentara


PlayStation 4 automatski snima vaš gameplay, no kakva je kvaliteta videa i kako funkcionira upload na Facebook? O svemu tome pričamo uz igranje novog Tomb Raidera.

Igrate neku dobru igru i uživate kad odjednom glava glavnog lika zapne u nekom nasumičnom zidu, a tijelo mu se pretvori u ragdoll i počne nekontrolirano lepršati uokolo kao da se ruga neprijateljima koji nemaju pojma što se događa pa samo robotski pucaju u zrak. Odjednom nebo postaje tlo, zidovi su rozi, a svi neprijatelji su sada ananasi. Čudo neviđeno! Takvi bugoviti momenti su čisto zlato, ali ako nemate video ili barem screenshot kao dokaz, tko će vam vjerovati da su se uopće dogodili? I tu uskače next-gen magija.

Konkretnije, PlayStation 4 i Xbox One konzole imaju ugrađeni hardver koji neovisno o centralnom i grafičkom procesoru snima posljednjih nekoliko minuta vašeg igranja i kompresira to u HD video. Još konkretnije, na PlayStationu 4 radi se o posljednjih 15 minuta gameplaya, a cijela ta magija odvija se putem Share tipke na DualShock 4 kontroleru. U današnjem videu prolazim kroz sve ‘Share’ mogućnosti PlayStationa 4, objašnjavam kakva je kvaliteta videa i koliko dobro to sve zapravo radi.

Ako već imate PlayStation 4, navratite u naš PS4 podforum gdje imamo temu za dijeljenje videa i podijelite s nama svoje susrete s rozim zidovima i neprijateljski nastrojenim ananasima.

Komentari (2)

  • Corvodin

    21.02.2014 - 18:44

    Hoce li biti ikakvog materijala vezano za Xbone?

  • armin221186

    21.02.2014 - 19:48

    512mb,tacno 512mb,kako intersentano, hahah ismija se xD svaka cast ovo je ispalo prava fora hhh

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?