HCL.HR

HCL VIDEO: League of Shazaam #2 – Jungle Kha’Zix

Vjeran Nagy 20.12.2013.   •   11 komentara


Donosimo vam novu epizodu Vjeranovog serijala ‘League of Shazaam’ u kojem se on hrabro bori kroz EUNE rang ljestvicu – ovoga puta kao zastrašujući Kha’Zix.

U ovoj epizodi izabrao sam Kha’Zixa, jednog od onih championa koji nose titulu “assassin”, ali zapravo trebate gledati na njih kao na “all-in” opcije koje vam se mogu obiti o glavu. Fizz, Kassadin, Katarina, Talon, Master Yi i ostala ekipa, vrlo su privlačan izbor (pogotovo mlađim igračima) – ponekad možda i više zbog kulerskog dizajna i reklamiranja u CGI trailerima nego zbog destruktivnog potencijala. Veliki broj igrača uzima upravo njih, guraju ih u lane u kojima im nije mjesto s championima protiv kojih ne mogu. To je naravno skroz krivo. Još je i gore ako ste upravo vi takva osoba, koja prvenstveno hendikepira samoga sebe.

Poanta priče nije ta da trebate izbjegavati igranje takvih championa, čak naprotiv, želim vas potaknuti da ih igrate, ali samo onda kada budete spremni za to. Naime, vaš uspjeh s određenim assassin championom najviše ovisi o iskustvu koje ste stekli neprestanim igranjem s njim. Prvo što želite dobro proučiti kod svakog assassina su njegovi limiti – koliko može podnijeti i koliko može udijeliti u bilo kojoj situaciji, protiv bilo kojeg championa. Pickati Fizza zato što nije “zabranjen” je potpuno glupa stvar ako ste ga igrali dva-tri puta izvan rankeda, ali pickati Fizza nakon što ste naučili pobjeđivati lane te uspješno “nositi” desetak partija je svakako dobra stvar i znak da ste možda spremni. Isto vrijedi i za ostale assassine i tog se pravila trebate pridržavati.

Kha’Zix je moj najdraži champion i kroz vrlo dug period neprestanog igranja, ostvario sam vrlo visoku razinu kontrole nad njim. Instinktivno znam kako izvući najbolje iz bilo koje situacije, zadržati živu glavu i neprestano uništavati neprijatelja. Po mojoj osobnoj procjeni, u gotovo devedeset posto partija u kojima ga izaberem, uspješno odradim svoj posao. Što u konačnici i moj KDA (Kill/Death/Assist omjer) od 12.4/6/8 na točno dvjesto i deset partija s njim i dokazuje. Naravno, mjesta za napredak uvijek ima i radim na tome bez prestanka.

Kha’Zix je moj glavni jungle champion i ako ga nakon ovog videa odlučite zaigrati dao bih vam par savjeta:

1. Ultimate potrošite prvo na Q ili E – ako ste stekli veliku prednost u startu uvijek unaprijedite Q da budete još jači. U situacijama gdje mislite da će neprijatelj uvijek prvo ići na vas ili ako je previše kontrole (CC-a) u pitanju onda E.

2. Što prije kupite Last Whisper i Black Cleaver, dva itema koja jednostavno MORATE imati na Kha’Zixu – osobno bih preporučio Hydru i/ili Blade of the Ruined King, Muramana je još uvijek dobar izbor ako igrate mid i naravno Guardian Angel ako se partija oduži.

3. Smartcast – ne pomišljajte igrati, ne samo Kha’Zixa nego i druge assasine bez smartcasta, jednostavno zaboravite.

Kao i obično, očekujem da ćete mi se pridružiti u komentarima gdje vas pozivam da izrazite svoje kritike i mišljenje.

Komentari (11)

  • IvanPeric6879

    20.12.2013 - 21:23

    Ajde odigraj jedan ranked game sa lee sinom jungle i objavi jer on mi je main champ i želim ga usavršiti a vidim da ti znas igrati sa junglerima 😀

  • Tipsa

    20.12.2013 - 21:36

    Vjerane,kako ti ide na supportima?

    • Shazaam

      @Tipsa, 21.12.2013 - 11:14

      Ide mi ok, ali ne igram ih često.

    • Tipsa

      @Tipsa, 21.12.2013 - 18:54

      Oće bit kakav gameplay komentar na taj role?

  • Vujkan

    21.12.2013 - 07:32

    odlicno 😀

  • brko1

    21.12.2013 - 09:14

    e oceš snimiti i gamplay komentar za dotu 2 ??

  • davke00

    21.12.2013 - 10:40

    Dobar, dobar!

  • armin221186

    21.12.2013 - 16:25

    koji jungler championi?

  • Crazy Man

    24.12.2013 - 10:05

    Oće biti možda Dota 2 ? 🙂

  • armin221186

    @MrGamerSonny, 21.12.2013 - 17:48

    su*

  • Shazaam

    @MrGamerSonny, 21.12.2013 - 17:55

    Misliš od Assassina koji su Jungleri? Pa trenutno su aktualni Evelynn, Kha'Zix i eventualno Nocturne te Master Yi i naravno Shaco.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?