HCL.HR

HCL VIDEO: Pustošili smo tamnice i proučavali povijest u Might & Magic X: Legacy

Vjeran Nagy 02.02.2014.   •   5 komentara


Nakon više od jednog desetljeća Might & Magic serijal vratio se na PC u svojoj desetoj iteraciji koja nas je nakratko vratila u neka prošla vremena estetski manje privlačnih, ali zato vrlo izazovnih i radikalnih RPG naslova.

Davne 1984. čovjek po imenu Jon Van Caneghem zajedno s razvojnim timom vlastite mu kompanije New World Computing, donio je na svijet RPG serijal Might & Magic (M&M). Caneghemova kreacija poslužila je kao kamen temeljac drugim razvojnim timovima, ali i njemu samome iz čega su proizašli i serijali Heroes of Might & Magic te King’s Bounty. Shodno tome, M&M se smatra jednim od definirajućih serijala za RPG žanr na osobnim računalima.

Dugotrajni M&M koji je s Legacyjem dosegnuo brojku deset danas pripada kompaniji Ubisoft, a Legacy je ujedno i prvi naslov u serijalu nakon gotovo dvanaest godina – zadnji, Might & Magic IX: Writ of Fate izašao je 2002.

Legacy je ostao u potpunosti vjeran ostatku serijala dizajnom, izazovnim gameplayom pa čak i vizualnim stilom. Koliko privlačno i interesantno Might & Magic X djeluje u usporedbi s današnjim RPG naslovima procijenite sami iz videa u kojemu sam detaljno raspravio o povijesti serijala te prošao kroz prvih desetak minuta igre.

Komentari (5)

  • l)oolvl

    02.02.2014 - 18:07

    koliko bi ovo bilo bolje ili lošije od Legend of Grimrock ?

  • MrWilkos

    02.02.2014 - 19:58

    RPG proljev hahahaha

  • goldfinger

    02.02.2014 - 21:03

    Ovo mi se čini prilično loše…

  • shepard-fan

    02.02.2014 - 23:07

    Pa meni se čini ok , prvo igrati pa onda suditi

  • Tade

    04.02.2014 - 19:50

    Smece, nekoc mi je ovo bilo zakon jer igra san 7,8,9. Ali sad kad san snimija ovo jednostavno se ne mogu priviknit na 12 godina star gameplay…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?