HCL.HR

Heart of Thorns službeno potvrđen kao prva Guild Wars 2 ekspanzija

Zoran Žalac 26.01.2015.   •   3 komentara


Razvojni tim ArenaNet potvrdio je ono što su svi očekivali – Heart of Thorns naziv je prve velike ekspanzije za popularni MMORPG Guild Wars 2.

Dvije i pol godine nakon izlaska, cijenjeni MMORPG Guild Wars 2 ima prvu potvrđenu ekspanziju. Mnogi su mislili i očekivali kako će ista doći dosta ranije, no ArenaNet se umjesto toga odlučio na dvije sezone manjih proširenja putem ažuriranja. No, sada sve to dobrim dijelom pada u zaborav, a evo i zašto:

Guild Wars 2: Heart of Thorns na prvi pogled donosi sve što biste očekivali od klasične ekspanzije – nove klase, tipove oružja, nova područja, neprijatelje itd. No u ArenaNetu ističu kako ovo neće biti tipična ekspanzija već će s nekoliko novih sustava i izazova pobrinuti za to da imate što raditi i kad dosegnete maksimalni level za svojeg lika.

Tu u igru uskače novi sustav napredovanja zvan Masteries. Stvar funkcionira tako da završavanjem različitih zazova i dijelova priče u Heart of Thornsu dobivate Mastery bodove s kojima možete kupiti posebne sposobnosti, a one se potom otključavaju za sve likove koje imate na svom računu. Neke od tih sposobnosti su letenje (koje možete vidjeti u gornjem traileru) ili pak učenje jezika i kulture drevnih civilizacija u Maguuma Jungleu gdje se radnja ekspanzije odvija.

Masteries sustav također će utjecati na crafting pa će legendarna oružja biti lakše stvoriti. Promijenit će se i profesije u vidu novih dostupnih specijalizacija koje će se otkrivati kako se izlazak ekspanzije bude primicao. Taj datum za sada nije točno određen pa ArenaNet navodi da će Heart of Thorns izaći „kada bude spreman“. Do tada, više informacija o njemu možete pronaći na službenoj stranici.

Komentari (3)

  • R4iden

    26.01.2015 - 10:55

    Odlican lvling, umro od dosade na end-gameu

  • Black op

    26.01.2015 - 11:37

    I u prvoj vijesti i u ovoj ste napravili pogresku u rijeci 'Thorns' @_@

  • q3clay

    26.01.2015 - 11:41

    budemo vidjeli.. ako nebude pre skupo mozda opet zaigram gw2…. i nadam se da su taj end game popravili..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?