HCL.HR

Hrvatska igra Escape Simulator nagradit će vas sa 6450 kuna ako dizajnirate najbolji escape room

Zoran Žalac 22.10.2021.   •   1 komentara   •   Zanimljivosti


Nedavno lansirana domaća igra Escape Simulator ima promociju s kojom uz malo kreativnosti i sreće možete zaraditi i do tisuću dolara.

Jučer je na Steamu lansirana nova igra samoborskog tima Pine Studio, zvana Escape Simulator. Radi se tu o puzzle avanturi iz prvog lica u kojoj se samostalno ili kooperativno rješavaju zagonetke kako bi se “pobjeglo” iz prostorija pod pritiskom vremena. Igra je vrlo dobro prihvaćena te na Steamu trenutno ima 97% pozitivnih recenzija, a posebnost joj je i to što ima editor levela tako da igrači sami mogu kreirati svoje sobe sa zagonetkama.

Kako bi igračima dali malo poticaja da se bave kreativnim poslom, iz Pine Studia su za promociju Escape Simulatora organizirali nagradni natječaj. Od danas pa do idućeg petka, 29. 10. do 14 sati traje natječaj u kojemu se traže najzanimljiviji i najbolje dizajnirani leveli, tj. escape roomovi. Nagrade su isključivo novčane, a podjela je sljedeća:

  1. mjesto – 1000 američkih dolara
  2. mjesto – 300 dolara
  3. mjesto – 200 dolara
    Nagrada za popularnost: 500 dolara

Kreirane escape roomove ocjenjivat će žiri koji uključuje developere same igre. Ocjenama 1-10 ocjenjivat će se koliko je escape room zabavan za igranje, ocjenama 1-5 ocjenjivat će se estetski dizajn, tj. izgled levela, te na kraju ocjenom 1-5 bit će ocjenjena unikatnost zagonetki u levelu. Nagradu za popularnost levela dobit će onaj igrač čiji level bude imao najviše pretplatnika u igri.

Prijave za nagradni natječaj podnose se na službenom Discord serveru Pine Studiosa.

Sam proces stvaranja levela inače ne traži nikakva znanja programiranja – estetika levela i same zagonetke mogu se kompletno kreirati unutar editora, kako je demonstrirano u donjem videu. Dakako, editor dolazi uz samu igru, koju možete kupiti po trenutnoj cijeni od 13,49 eura na Steamu.

Komentari (1)

  • DiVojic

    22.10.2021 - 19:09

    Dizajnirati nešto inspirirano Souls svijetom 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?