HCL.HR

I AMD će opremati konfiguracije računala spremnih za korištenje Oculus Rifta

Zoran Žalac 06.10.2015.   •   1 komentara   •   Tehnologija


AMD je najavio suradnju s tvrtkama Oculus i Dell, a rezultat te suradnje bit će konfiguracije s oznakom Oculus Ready PC koje će koristiti AMD-ove Radeon grafičke kartice.

Program Oculus Ready PC-a iliti oznake „kompatibilnosti“ na budućim konfiguracijama za korištenje Oculus Rifta i njegove virtualne stvarnosti prvotno je najavljen samo u sklopu partnerstva Nvidije i Intela s proizvođačima hardvera. To je značilo da bi sve buduće Oculus-ready konfiguracije koristile grafičke kartice i procesore tih proizvođača. Međutim, više ne znači jer je u priču ušao i AMD.

AMD je početkom mjeseca najavio suradnju s tvrtkama Oculus i Dell pa će tako opremati Oculus Ready konfiguracije sa svojim Radeon GPU-ovima, s početnom cijenom od već ranije spomenutih 999 američkih dolara.

Konfiguracije s AMD-ovim hardverom oslanjat će se na tzv. LiquidVR tehnologiju koja omogućava nisku latenciju i visoke performanse. Ili bolje rečeno – sve ono što bi vas trebalo sačuvati od toga da vam virtualna stvarnost izazove mučninu pri korištenju Oculus Rifta.

Komentari (1)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?