HCL.HR

I u Hrvatskoj će se raditi igre za 48 sati, sudjelujte u Global Game Jam natjecanju

Zoran Žalac 22.01.2016.   •   0 komentara   •   Zanimljivosti


Zagreb i Hrvatska se po prvi puta pridružuju najvećem svjetskom natjecanju u izradi video igara. Na Global Game Jamu zadatak će biti izraditi igru na zadanu temu – unutar 48 sati.

GGJ-promo

Poznate su vam osnove razvoja videoigara, ali fali vam netko tko bi pogurao vaše ideje, fali vam pozornica na kojoj bi vaša originalnost došla do izražaja? Imamo dobre vijesti – u Zagrebu se ove godine po prvi puta održava najveće svjetsko natjecanje u izradi videoigara. Global Game Jam koji će biti održan od 29. do 31. 01., jedinstven je događaj koji se odvija na preko 600 lokacija raspoređenih na preko 80 zemalja.

Zadatak na Global Game Jamu jest izraditi igru na zadanu temu, koja je jednaka za sve sudionike u svijetu te se otkriva prije početka natjecanja. “Kvaka” je u tome što igra mora biti dovršena unutar 48 sati.

Ludo, nemoguće i neostvarivo? Ma kakvi – slične manifestacije ovoga tipa već su dokazale kako se uz dobru organiziranost i – najvažnije – želju i volju za dokazivanjem, sve može ostvariti. Radi se u timovima, bilo da ste prijavljeni zajedno s prijateljima u već gotovom timu, ili ste solo igrač pa vas se prije natjecanja raspodjeli u neki od posloženih timova.

Događaj je namijenjen širokoj javnosti, otvoren je za amatere i profesionalce s ciljem promicanja kulture i industrije razvoja igara koja je u Hrvatskoj u velikom uzletu. U svakom slučaju, očekuje nas vrlo zanimljivo natjecanje. Sudjelovanje na Global Game Jamu su potvrdili i naši pobjednički timovi s Nordeus Hackathona, nedavno održanog u Beogradu.

Global Game Jam Zagreb će se održati se u prostorijama FER-a i Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu pod organizacijom Klastera hrvatskih proizvođača računalnih igara i drugih. Na kraju natjecanja će stručni žiri nagraditi timove koji su osmislili najzanimljivije igre te pokazali najviše želje i entuzijazma. Dodatne informacije i prijavu za natjecanje možete pronaći na ggj.cgda.hr i na Facebook eventu.

GGJ plakat preview

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?