HCL.HR

Idućeg mjeseca izlazi Prospekt, nova Half-Life ekspanzija

Stjepan Fikter 16.01.2016.   •   6 komentara


Neslužbeni nastavak na Half-Life: Opposing Force ekspanziju postao je službenim dijelom HL priče budući da je Valve dao odobrenje kreatoru Richardu Seabrooku za izdavanje igre na Steamu.

Prospekt

Ako neće Valve, onda će Half-Life fan(ovi) nastaviti njihov posao budući da im se nimalo ne žuri da obraduju mnoge igrače s dugo očekivanim nastavkom. U iščekivanju trećeg dijela, vrijeme ćemo od 11.02. kratiti s Prospektom, novim naslovom u Half-Life svemiru kreiranim od strane Richarda Seabrooka čija se radnja nastavlja na Gearboxovu Half-Life: Opposing Force ekspanziju.

Za one koji su zaboravili, prošle godine Richard je poslao prikladni kovčeg s lambda znakom samom Gabeu gdje se je na sticku nalazila igra. U međuvremenu Prospekt je dobio i zeleno svjetlo na Greenlightu, a sada je stiglo i službeno odobrenje od Valvea da projekt može zaživjeti kao komercijalna igra.

Inače, Prospekt nas radnjom odvodi u Nova Prospekt zatvor gdje ćemo u ulozi Adriana Shepherda pomoći starom znancu Gordonu da nastavi svoje bitke. Seabrook je usporedio dužinu igre s Half-Life 2: Episode One što znači da ćemo 13 levela proći kroz nekih tri do četiri sata i pri tome ćemo još jednom posjetiti Xen.

Da se Prospekt zavrti na vašem računalu neće biti potreban niti jedan Half-Life naslov budući da se radi o samostalnoj igri čija je jezgra Source pokretač. Jedno je potrebno izdvojiti desetak eura koliko igra dođe na Steamu.

Komentari (6)

  • TeroXCro

    16.01.2016 - 20:33

    YES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • TeroXCro

    16.01.2016 - 20:35

    Plaćem upravo,nisam umro,štipam se i opet plačem,na desktopu sam,ulazim u games palim Opposing force i plačem,ljudi moji doživjeli smo i taj dan,valve je dao odobrenje za Half Life igru svijet se ocito mijenja i zato HYPE HYPE HYPE!

    • KhorneFlake

      @TeroXCro, 17.01.2016 - 17:18

      Ne znam zašto hajpovati jer neki deseti lik radi nastavak ekspanzije skoro 20 godina stare igre, a tu ekspanziju nije ni radio Valve. Lično sam više bio uzbuđen zbog Black Mesa, prerade originala od strane fanova, prešao sam je dok je bila besplatna, i stvarno je bila vrijedna uloženog vremena. Nadam se da će i ovo biti makar na tom nivou kvaliteta.

    • TeroXCro

      @KhorneFlake, 17.01.2016 - 18:24

      To je živa istina i ja sam ju cijelu prešao i moram priznat vrhunska je,isto očekujem i od ovoga zato jer nije ni Black Mesa valve izbacio,a ovu igru je još valve i priznao kao nastavak tako da smatram da se na to može drukčije gledati.

  • Vejn

    18.01.2016 - 01:55

    Onoga dana kad kreiraju endzin za moderno doba radice i Half-Life novi. Pitanje je da li su sposobni toliko lol. Hoce li mi neko reci kako se tacno zove ovaj mod, ekspanzija, igra, sta vec, da potrazim na YT barem neki video,zivo me zanima ovaj Gordon plagijat 🙂

  • LjubicastiAnanas

    18.01.2016 - 20:54

    Bolje išta nego ništa…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?