HCL.HR

Ovo je igra u kojoj bi igrači sami trebali stvarati sadržaje

Zoran Žalac 20.02.2019.   •   2 komentara


Trenutno neimenovani projekt razvojnog tima Embark Studios ima neke vrlo atraktivne okoliše, barem u ranoj fazi testiranja Unreal pokretača.

U Švedskoj je krajem prošle godine osnovan studio zvan Embark kojega predvodi Patrick Söderlund, nekadašnji voditelj DICE-a, ekipe zaslužne za Battlefield serijal. Taj je tim sada otkrio na kakvom projektu rade i podijelio nekoliko konceptualnih crteža iz istoga.

Njihova igra koja za sada nema naziv bit će free-to-play formata i ne – neće biti battle royale. Bit će to akcijska igra, ali fokusirana na kooperativno igranje. Sudeći prema crtežima, mogla bi biti znanstveno fantastične tematike.

Ono što je specifično za projekt jest želja njegovih tvoraca da ovom igrom omoguće svima da se bave stvaranjem sadržaja za virtualni svijet.

“U suštini, smatramo kako je ljudima koji nisu profesionalni tvorci igara teško stvarati igre i mi želimo zamutiti granicu između igranja i stvaranja, s igrama i alatima koje svakoga potiču na stvaranje. Baš kao što danas svatko može stvoriti svoje snimke, pisati vlastiti blog ili stvarati glazbu, mi zamišljamo svijet u kojemu bi svatko mogao stvarati značajna interaktivna iskustva. Vjerujemo da igre mogu postati interesantnije i raznovrsnije kad se ljude potiče da sami stvaraju sadržaje.” – pojasnio je Söderlund.

Ne znamo hoće li im to upaliti, ali ako ne prođe možda nas barem čeka atraktivna igra. Naime, ekipa trenutno vrši testiranja Unreal Engine pokretača stvarajući veliku mapu od 256 kvadratnih kilometara s dinamičnim sustavom osvjetljenja i vremenskih uvjeta. Izgleda super, ali u pitanju je samo testiranje tako da se nemojte previše uzbuditi.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • Aaa Aaa

    20.02.2019 - 23:05

    Deluje zanimljivo, zanima me dokle će ovo dogurati :);)

  • Head Hunter

    21.02.2019 - 08:09

    Zasad su dobro krenuli.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?