HCL.HR

Igre za Android moći će se igrati dok se skidaju

Zoran Žalac 13.07.2021.   •   3 komentara   •   Tehnologija


Google je krenuo s lansiranjem funkcionalnosti za sustav Android 12, koja će korisnicima omogućiti pokretanje igara s preuzimanjem u pozadini.

Mobilne igre nisu ni blizu onima za PC i konzole po količini podataka koje treba preuzeti da bi ih se pokrenulo. No, ima teškaša i među mobilnim igrama pa tako primjerice Genshin Impact zauzima i do 14 gigabajta prostora. U budućnosti će brojke samo rasti pa ekipa iz Googlea radi na tome da omogući brže pokretanje igara na Androidu.

Upravo su najavili funkcionalnost igranja igara dok se one preuzimaju – nešto što već godinama imamo na PC-u i konzolama. Za sada će to biti moguće korisnicima Androida 12, a iz Googlea kažu da će pokretanje igara sada dvostruko brže nego prije.

Primjerice, igra Touchgrind BMX pokreće se nakon što preuzmete 18% potrebnih podataka od instalacije koja teži ukupno 127 MB, a dok igrate ostatak se preuzima i instalira u pozadini.

Treba napomenuti da je ovo drugačije od opcije Google Instant App koja je omogućavala isprobavanje pojedinih igara bez da ih zapravo instalirate na uređaj. Opcija igranja za vrijeme preuzimanja bit će ugrađena u samu jezgru Androida 12, što bi u teoriji značilo da će se moći iskoristiti za sve igre i vjerojatno će biti uključena po defaultu.

Isto tako vrijedi naglasiti da ovo nije isto što i poznata praksa da instalirate igru koja onda preuzima dodatne podatke kad ju pokrenete. Takvim igrama ovaj novitet vjerojatno neće biti od prevelike koristi.

Komentari (3)

  • hs97

    13.07.2021 - 12:57

    koji babilon sina ti miloga

  • Djuro05

    13.07.2021 - 14:02

    E bez ovoga nisam mogao da živim.

  • Arthur

    13.07.2021 - 19:12

    Realno mobile igre su mi ionako za ubiti vrijeme kada nekoga ili nešto čekam, kada idem negdje ili jednostavno kada mi se ne dade paliti ništa drugo a na mobitelu imam gta san andreas, max payne i geneshin impact koji je malo zahtjevan za moj oneplus Nord ali je ok igra. Više preferiram offline igre na mobitelu jer ako mi je do onlina onda zučem wz ili ponekad rocketleague. Svakako zanimljva stvar ali ništa pretjerano jer nema još igre da toliko puno zauzima da s nestrpljenjem čekam da završi sa skidanjem. Definitivno će toga biti u pudućnosti pa ćemo imati neke mobile naslove od 20gb i više ali kada dođe do toga onda ovo valja vidjeti na djelu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?