HCL.HR

Igre sa Steama uskoro će se moći igrati na mobitelima i tabletima

Zoran Žalac 10.05.2018.   •   5 komentara   •   Tehnologija


Valve je najavio kako će uskoro lansirati aplikaciju Steam Link koja će korisnicima Android te iOS uređajima omogućiti streamanje igara preko PC-a.

Kao što smo u nedavnom tekstu pisali, već neko vrijeme gotovo sve igre s PC-a možete igrati preko mobilnih uređaja (pametnih telefona/tableta). Najčešće to baš i nije praktično zbog raznih stvari, ali je dobro znati da postoji kao opcija. Sada će ta opcija postati još pristupačnija jer su tvorci Steama najavili kako će 21. ovog mjeseca lansirati Steam Link aplikaciju za Android te iOS platforme. Uz tu besplatnu aplikaciju besplatno ćete moći emitirati igre s PC-a na svoje mobitele ili tablete, ali i TV uređaje s Android sustavom, Android boxove i sl.

Princip funkcioniranja Steam Link aplikacije isti je kao i princip rada istoimenog Steam Link uređaja kojega Valve prodaje zadnje tri godine. No, hardverski Steam Link radio je samo s televizorima i monitorima, dok će aplikacija raditi i s mobilnim uređajima. Drugim riječima, da biste igre streamali s PC-a na neki eksterni uređaj, sada vam više neće trebati dodatna utičnica za struju ili HDMI kabel. Jedina stvar koja će vam trebati jest wi-fi konekcija brzine 5 GHz.

Preko aplikacije moći će se streamati isključivo igre, ali Valve priprema i Steam Video aplikaciju uz koju ćete moći emitirati i video materijale (filmove, dokumentarce i sl.). Još uvijek nije poznato koji će sve kontroleri biti podržani uz aplikaciju, no ako se igrate sa službenim Steam kontrolerom, onda ste sigurni. Na kraju krajeva, aplikacija će prvo izaći u otvoreno beta testiranje tako da možete očekivati da će se razvijati i poboljšavati tijekom vremena.

Komentari (5)

  • Reponja123

    10.05.2018 - 11:43

    A jel baš treba kontrolerr ili može touch screen

    • Zoran Žalac

      @Reponja123, 10.05.2018 - 12:08

      Za sad još nije poznato što se tiče touch screena, ali preporučen je kontroler u svakom slučaju.

  • JokeZ

    10.05.2018 - 12:27

    Nije mi jasna poanta toga, to znači da svakako moramo biti u blizini računala ili? Jer ako je tako onda nema smisla mučiti se na malom ekranu mobitela, ali ako je u pitanju igranje sa nekog drugog mjesta onda super.

    • JokeZ

      @JokeZ, 10.05.2018 - 12:31

      (što sumnjam da je) 😛

    • Froxie24

      @JokeZ, 10.05.2018 - 13:46

      Pa tehnički postoji način no kao i kod slučaja steam deskop in-home stremainga koji radi samo na zatvorenoj kucnoj mrezi bit će potrebno korstiti hamachi klijent. Naravno osim toga potrebna je i velika brzina interneta u oba svijeta.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?