HCL.HR

Igre za Xbox moći će se preko mobitela igrati s PlayStation kontrolerom

Zoran Žalac 15.11.2019.   •   6 komentara   •   Tehnologija


Microsoft je na značajan način poremetio planove Googlea najavom odličnih vijesti za svoju streaming platformu Project xCloud.

Iz Microsofta su se sinoć dobro našalili na račun nadolazeće streaming platforme Google Stadia, najavivši nekoliko velikih vijesti za svoju streaming platformu Project xCloud. Kao prvo, otkriveno je da će se ista u 2020. sa mobitela i tableta proširiti na PC, a rečeno je kako će Microsoft uvrstiti podršku za brojne bluetooth kontrolere, uključujući i Sonyjev DualShock 4.

Tko bi rekao – Microsoftove će se igre igrati pomoću Sonyjevog kontrolera. Tehnički gledano, već je to moguće na PC-u, ali kroz različite trikove i emulaciju. Ovo je prvi put u povijesti da je Microsoft uopće izrazio želju da podrži Sonyjev proizvod.

Druga značajna vijest je da će Project xCloud biti integriran u Xbox Game Pass, što u startu ubija Google Stadiju u pojam. Naime, Stadia je platforma na kojoj će se igre za streamanje morati kupovati po standardnim cijenama. Kod Microsoftovog rješenja pretplatite se na Xbox Game Pass za sitniš i dostupno vam je preko 200 igara za streamanje.

Doduše, nije rečeno kada će se integracija s Game Passom dogoditi i hoće li od korisnika tražiti dodatnu naknadu za streaming. Svejedno, čini se da u Microsoftu razumno planiraju ulazak u svijet streaminga. No, kao i s Google Stadia platformom, takvo što kod nas još neće biti dostupno. U 2020. će se xCloud proširiti i na zemlje zapadne Europe, ali naše se područje ipak ne spominje.

Označeno sa: ,

Komentari (6)

  • vragec25cro

    15.11.2019 - 10:23

    Mi spadamo pod zapadnu europu kad nas večina ima ili Englesku ili Njemačku za prijavu )

    • vragec25cro

      @vragec25cro, 15.11.2019 - 11:18

      Ja normalno plačam s hrvatskom karticom i adresom.Mislim da je regija postavljena pod Usa jer mi na fifu stavlja američku zastavu kraj imena,a store mi po njemačkom kupljen u njemačkoj xbox.

    • Jurex

      @vragec25cro, 15.11.2019 - 18:33

      ne, paypal prepozna regiju, samo direkt na cc.
      a nemres fejkat paypal regiju.

  • Kr2t0s

    15.11.2019 - 12:01

    Mislim kako će googleova stadia u igračem svijetu biti ono što je MS WP bio u mobilnom, propali projekt.

  • moordrak

    15.11.2019 - 15:06

    Nažalost, moram se složiti. Uz ovakav model usluge Stadia nema nikakve šanse. Inače, WP i “pločice” sa korisničke strane nisu bile loše. MS je debelo kasnio sa ulaskom na mobilno tržište, a loš model podrške developerima aplikacija ih je dotukao. Petljanje po OS-u, mijenjanje softverske jezgre svaki čas odnosno nasilna integracija sa windowsima zabila je posljednji čavao u lijes. Korisnici su kod konkurencije imali sve što su mogli poželjeti dok je MS posustajao. U konačnici, MS je kompletno odustao od vlastite platforme. Tužno. Windowsa CE i Windows Mobile platforme se vjerojatno više nitko niti ne sjeća.

    • Kr2t0s

      @moordrak, 18.11.2019 - 07:17

      Meni je isto žao WP/WM obožavao sam taj sistem i pločice i do samog kraja sam ga koristio. Na android sam prešao tek u 4. mjesecu ove godine jer više se ne proizvodi WM.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?