HCL.HR

Indie igra Eriksholm izgleda fantastično

Zoran Žalac 09.06.2024.   •   3 komentara


Najavljena je nova igra Eriksholm: The Stolen Dream koja nekim čudom ostavlja dojam visoke produkcije iako pripada nekonvencionalnom žanru.

Koliko ste puta čuli onu rečenicu: “Više ne prave takve igre”? Zasigurno češće nego se čuje “Ne prave takve igre”. U današnje vrijeme volimo misliti da smo vidjeli baš sve i da se industrija videoigara strogo drži onoga što dokazano funkcionira. A onda naleti najava igre kao što je Eriksholm: The Stolen Dream.

Pazite sad ovo: izometrijska stealth igra s fokusom na priču, visoke produkcije i priče koja je fiktivna, ali prizemljena … Ma čekaj malo, pa ne prave se takve igre… nikad? Ne znam “odakle im pare”, ali djeluje obećavajuće.

Eriksholm: The Stolen Dream pratit će priču troje likova ujedinjenih u borbi protiv okupatora u fiktivnom gradu Eriksholmu. Iako je svijet fiktivan, sve nekako podsjeća na Drugi svjetski rat i okupaciju nordijskih zemalja.

Izvedba igre bit će nešto nalik Commandos i Desperados serijalima. Akcija će se odvijati u stvarnom vremenu i slobodno ćemo moći upravljati kamerom. Međutim, za razliku od Commandosa i sličnih igara, ovdje cilj neće biti eliminiranje protivnika, nego zaobilaženje istih kad god je to moguće. Igra će čak posuditi i neke ideje od Hitmana, primjerice prisluškivanjem drugih likova otvarat će se prilike za drugačiji pristup nekim situacijama.

Iznenađujuće je u svemu ovome što će Eriksholm svoju priču pričati u odglumljenim cutscenama visoke produkcije, što u igrama ovakvog žanra ne vidimo… nikad?

Još je veće iznenađenje što iza ove igre stoji mali tim od 15 ljudi. U River End Gamesu okupili su se veterani koji su radili i na velikim igrama poput Battlefielda te Mirror’s Edgea, i na manjim naslovima kao što su Unravel i Little Nightmares.

Eriksholm: The Stolen Dream bit će njihov debitantski naslov, a najavljen je za PC (Steam, Epic), PlayStation 5 i Xbox Series X/S. Trebao bi izaći nekad tijekom 2025. godine. 

Komentari (3)

  • Soulforged

    09.06.2024 - 15:11

    Tale of two brothers meets Commandos. Fora. 🙂

  • MD2

    10.06.2024 - 06:40

    Ovo izgleda zanimljivo.

  • Iceman73

    10.06.2024 - 08:49

    Izgleda prekrasno.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?