HCL.HR

Intellivision se vraća iz mrtvih s novom konzolom

Zoran Žalac 01.06.2018.   •   0 komentara   •   Tehnologija


Brend pod kojim je lansirana prva 16-bitna igraća konzola jučer je uskrsnuo i pazite sad – priprema novu, modernu konzolu.

Intellivision je brend kojega se uglavnom sjećaju samo igrači s 40 godina gejmerskog staža i više. U osamdesetim godinama Intellivision konzola tvrtke Mattel (da, iste one koja proizvodi Barbie lutke) bila je žestoki rival Atari 2600 konzole, na temelju čega je i počeo “rat konzola”. Intellivision konzola prodana je u tri milijuna primjeraka i prestala se proizvoditi 1990. godine, a Mattel se odrekao prava na taj brend.

Od tada je prošlo dvadeset i osam godina i svi smo već zaboravili Intellivision. No, u srijedu se dogodio neočekivan zaplet – osnovan je Intellivision Entertainment i najavljena je nova kućna konzola pod tim brendom! U ovaj projekt uključili su se osnivači Intellivisiona i zamislili su novu konzolu kao uređaj namijenjen za obitelj.

“Odrastao sam igrajući Intellivision sa svojim roditeljima i mlađim bratom. To je uvijek bio moj omiljeni uređaj jer su igre bile napredne, a opet zabavne i jednostavne za igranjem tako da ih je čitava obitelj zajedno mogla igrati. Mislim da ti važni elementi generalno fale u industriji današnjih, modernih konzola. Naš je cilj promijeniti to fokusiranjem na sve dobne grupe gamera i onih koji će to tek postati dok istovremeno upoznajemo nove generacije sa ostavštinom Intellivision brenda.” – izjavio je Tommy Tallarico, novi predsjednik Intellivisiona.

Prema Tallaricovim izjavama, novi Intellivision neće se natjecati s konzolama Sonyja, Microsofta i Nintenda već će se fokusirati na jedan segment tržišta – obiteljsku zabavu. Cilja se na konzolu koja će biti povoljna i privlačna nostalgičarima. Po izlasku će dobiti 10 igara, a imat će i emulator za pokretanje čitave kolekcije starih naslova za Intellivision.

Označeno sa:

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?