HCL.HR

Ipak možete koristiti Windowse 7 i 8.1 čak i s najnovijim procesorima

Juraj Bevandić 24.04.2017.   •   0 komentara   •   Tehnologija


Jedan poznavatelj kȏda ispružio je srednji prst Microsoftu i ponudio način vlasinicima najnovijih procesora da ažuriraju Windowse 7 i 8.1 što je Microsoft inače blokirao.

Windows CPU

Unatoč tome što procesori serija Intel Kaby Lake, AMD Ryzen, AMD Bristol Ridge i Qualcomm Snapdragon najnormalnije rade na Windowsima 7 i 8.1, Microsoft je odlučio onemogućiti ažuriranje tih operativnih sustava vlasnicima tih komponenti i time ih natjerati na nabavljanje Windowsa 10.

Kao i brojnim korisnicima, koderu pod pseudonimom Zeffy to se nije svidjelo i srećom on ima lijek za Microsoftova ograničenja. Ispisao je i uploadao neslužbenu zakrpu koju besplatno možete preuzeti sa GitHuba. Ondje usput objašnjava kako kod radi i kako ga aktivirati, a cilj je da zaobiđe Microsoftov sustav koji provjerava naše konfiguracije pri ažuriranju operativnog sustava.

To radi datoteka “wuaueng.dll”, pa morate svaki puta kada Microsoft ažurira tu datoteku ponoviti zakrpu. Zeffy kaže kako ovo možda nije neoborivo rješenje problema, ali smatra da je Microsoft svojim odlukama pokazao srednji prst korisnicima, pa im on uzvraća jer službena podrška za Windows 7 i 8.1 traje do 2020. te 2024. godine.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?