HCL.HR

Ipak ništa od reizdanja No One Lives Forevera

Stjepan Fikter 03.03.2015.   •   3 komentara


Otkriveno je kako Warner nema želju niti volju podariti Cate Archer facelift za moderne platforme s čime je ubijena svaka mogućnost da Night Dive Studios pripremi reizdanje igre.

Prošle godine je Night Dive Studios, ekipa zaslužna za oživljavanje System Shocka 2 na modernim platformama, podnio zahtjev za No One Lives Forever zaštitni znak što je sugeriralo da bi mogli vidjeti reizdanje tog naslova. Nažalost, to se neće dogoditi kako je otkrio osnivač studija Stephen Kick budući da nakon nekoliko mjeseci pokušavanja, nisu uspjeli pribaviti prava na igru.

Sve je krenulo od pokušaja shvaćanja tko točno ima dotična prava budući da je igru razvio Monolith, a izdao Fox Interactive, no kako su oboje promijenili vlasničku strukturu, došlo je do komplikacija. Naime, Monolith je sada u vlasništvu Warner Bros. Interactivea, a Fox je u vlasništvu Vivendia koji su se spojili s Activisionom. Iako bi Warner trebao imati primarna prava, Activision također ima jedan dio vlasništva nad igrom zahvaljujući navedenom spajanju, no kako se prodaja Foxa odvila prije digitalne pohrane podataka, nije poznato gdje se nalaze papiri. Kako nam ova situacija zvuči poznato.

Unatoč tom problemu, Warner je također ubio mogućnost za pojavljivanjem moderne verzije kada su u prosincu prošle godine putem odvjetničkog ureda koji ih predstavlja poslali pismo Night Diveu Studiosu u kojemu je navedena mogućnost tužbe ako nastave s pripremama za reizdanje.

Posljednji čavao u lijesu ove ideje stigao je u veljači ove godine s izjavom da nemaju želju izdati modernu verziju niti ući u partnerstvo sa studijem da se to omogući. Ovim potezom, fanovi No One Lives Forevera vjerojatno će se snaći ako ponovno žele zaigrati kao Cate Archer, no mlađi gameri imaju puno manje šanse da sami za sebe provjere o kakvoj se zabavnoj igri radi.

Komentari (3)

  • KhorneFlake

    03.03.2015 - 11:46

    Au, šteta, a baš sam se nadao ovome. Super su prve dvije igre, od čega prvu imam na originalnim CD-ovima, mislim da su došle uz prvu grafičku koju sam imao, GeForce4200ti. Dvicu nemam na originalu, ali ne bih imao ništa protiv da sam u mogućnosi da je nabavim, a ovo digitalno reizdanje bi bila super prilika, šteta samo što od toga nema ništa.

  • Apocalypse4987

    03.03.2015 - 12:45

    baš sam se ponada ovo ponovno zaigrat, šteta

  • grgoljblaster

    03.03.2015 - 15:05

    Sve zbog legalne papazjanije 🙁

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?