HCL.HR

Izašla nova PewDiePie igra, Tuber Simulator, dosegla vrh iOS ljestvice te se odmah i srušila

Filip Galeković 01.10.2016.   •   3 komentara


Poput kralja Mide, sve što PewDiePie dotakne pretvara se u suho zlato, a iznimka nije ni mobilna igra Tuber Simulator, čiji su serveri pokleknuli pred brdom fanova koji su odmah skočili na priliku da je isprobaju.

tuber-simulator

Kroz posljednjih je nekoliko godina postalo nemoguće izbjeći PewDiePie brend. Kuda god se okrenuli, bilo YouTube ili ostatak internetskog bespuća, postoji dobra šansa da ćete prije ili kasnije naletjeti na ovaj ili onaj ogranak Felixa Kjellberga, koji se dobrano uhvatio prilike da iskoristi svoju slavu dok za to ima priliku.

Tako je jedan od njegovih najnovijih projekata mobilna igra Tuber Simulator, koja je, naravno, bez ikakvih problema dospjela na sam vrh iOS ljestica u vrlo kratkom vremenskom roku. Naime, trebalo je samo 20 sati da Tuber Simulator dođe na vrh ljestvice free igara u iOS App Storeu. Što se tiče Androida, situacija je donekle drugačija, te igru zasad nećete naći na lokalnim top ljestvicama, iako je već dobila iznimno impresivnu količinu odličnih ocjena.

Uz tako žustru reakciju na izlazak ove igre, nitko se neće začuditi niti time što igrini serveri nisu bili ni izbliza dorasli održavanju igre aktivnom te su se srušili ubrzo nakon što se količina aktivnih igrača počela penjati.

Izdavač Outerminds je morao odmah reagirati te su tako Twitterom javljali da rade na podršci za Tuber Simulator te da će ‘Error 99’, kojeg su igrači najčešće viđali, uskoro biti ispravljen i popravljen.

Igra je trenutačno stabilna i radi na Androidu, iako su iOS igrači još prije četiri sata javljali da je nemoguće otvoriti račun i pokrenuti Tuber Simulator. Stoga, ako koristite neki od Apple uređaja ćete, kako se čini, ipak morati malo pričekati da isprobate posljednji u nizu PewDiePie projekata.

Tuber Simulator je u suštini sličan igri Kim Kardashian: Hollywood te vas stavlja na put mladog YouTubera početnika čiji je cilj nadmašiti samog PewDiePiea po količini pogleda i pretplatnika koje skupljate. Stoga ćete morati stvarati dobar video sadržaj, animirati svoje virtualne fanove i trošiti zarađeni novac na stvari poput boljeg računala, namještaja i sličnog. Naravno, igra nudi hrpu mikrotransakcija, iako je platni model nešto manje agresivan od ostalih igara istog žanra.

Naravno, isprobati je uvijek možete besplatno – ako serveri dopuste.

Označeno sa:

Komentari (3)

  • Alan Wake

    01.10.2016 - 20:56

    To je igrica, ne igra 😛

  • hrco1000

    01.10.2016 - 21:13

    Igram ju od jucer, meni nije lose, bas za opustanje i odmor 😀

  • explorer47

    03.10.2016 - 18:29

    hah bas me zanima jesu li tvorci tih igara po youtuberima trazili autorska prava

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?