HCL.HR

Izdavač igre Rune 2 tuži njezine tvorce za 100 milijuna dolara

Zoran Žalac 05.12.2019.   •   6 komentara   •   Industrija videoigara


Pred nama je vrlo komplicirana saga o bivšem Human Head Studiosu čiji osnivači sada idu na sud nakon što su lansirali igru pa zatvorili studio.

Jedna od najluđih priča prošlog mjeseca bila je vezana uz igru Rune 2 i njezin razvojni tim Human Head Studios. Situaciju je najbolje sažeo naš naslov vijesti: “Jučer izbacili igru, danas zatvorili studio, sutra su u vlasništvu Bethesde”. Dakle, Human Head Studios je lansirao dosta bugovito izdanje igre Rune 2, da bi odmah sljedećega dana zatvorili studio i prekinuli podršku za tu igru jer su odmah otvorili novi studio pod Bethesdom.

Ako ste mislili da je to vrlo sumnjiv način poslovanja, niste bili jedini. Izdavačka kuća Ragnarok Game koja je bila zadužena za promociju igre Rune 2 sada je odlučila tužiti osnivače bivšeg Human Head Studiosa uz tvrdnju da su napustili svoju igru, a nisu im željeli predati izvorni kod te materijale same igre kako bi podršku za istu dali nekome drugome. Stoga na sudu planiraju tražiti pravdu u obliku odštete od 100 milijuna američkih dolara.

Kako kažu iz Ragnarok Gamea, nitko nije bio obaviješten o tome da će Human Head Studios zatvoriti vrata idućeg dana nakon što su lansirali igru te da će potom otvoriti skroz novi studio. I oni sami su to doznali iz medija, a prave žrtve u svemu tome jesu oni koji su kupili pokvarenu igru i sada ju zbog ovakvog ponašanja vjerojatno nikada neće dobiti u popravljenom izdanju.

Komentari (6)

  • MatrixSOURCE

    05.12.2019 - 11:06

    Haha cini se da ce dobar biti dobar tim sa bethesdom. Napravili nedovrsenu igru punu bugova I Bethesda prepiznala talent.

  • Drunkenstein

    05.12.2019 - 15:26

    Bogme im cifra nije skromna.

    • DrunkO_OMonkey

      @Drunkenstein, 05.12.2019 - 15:47

      Skromna je, ja bi trazi milijardu eura i zatvor. Kakvo je to bezobrazno ponasanje da zatvore odma drugi dan nakon izlaza(znaci nema opravdanja losa prodaja jer je 1 dan vani tek) i ne dati publisheru key ni nista da popravi tu igru. To se zove kriminal

    • Drunkenstein

      @DrunkO_OMonkey, 05.12.2019 - 15:49

      U redu je to, ali kako češ tražit nešto čega nema? Čisto sumnjan da su ovi u stanju isplatit išta približno 100 milijuna dolara, no možda se varan.

    • Artyom

      @DrunkO_OMonkey, 05.12.2019 - 15:53

      Sve ovisi što piše u ugovoru. Ako nisu obvezni “ostati uz igru” nakon izlaska, nitko im ne brani da “zdrpe lovu i brišu”. Ali opet, ako su dostavili poludovršenu igru samo da se riješe muke, pod uvjetom da ih izdavać nije prisiljavao na prijevremeni izlazak onda je to druga priča…

    • Nijam Kaj

      @Artyom, 05.12.2019 - 19:59

      Potpisujem što si napisao, bitan je ugovor i nismo čuli stranu studija još. Meni je samo žao ako na kraju ostane na tome da je igra izgubi podršku već prvi dan, i da ju nitko nije “zakrpao” odnosno dovršio.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?