HCL.HR

Jedna tvrtka u Americi prodaje dodatnu internet uslugu posebno za igrače

Zoran Žalac 27.04.2019.   •   4 komentara   •   Zanimljivosti


U Americi je trenutno dostupna ponuda kojom se igračima popularnih igara kao što su Fortnite, Apex Legends i Overwatch nudi mogućnost smanjivanja laga i pinga. U zamjenu za naknadu, naravno.

Za mrežne obračune u multiplayer igrama uvijek vrijedi pravilo da je dobro imati što bržu vezu s internetom. No, nekad ni brz internet nije dovoljan jer postoje i geografski čimbenici koji imaju utjecaja na to koliko ćete laga ili pinga imati u nekoj igri. Tvrtke koje pružaju uslugu spajanja na internet sve češće primjećuju igrače kao publiku koja traži najbolju moguću uslugu, a to su im spremni i dodatno naplatiti. Jedan ISP u Americi tako je krenuo s ponudom koju bismo uskoro mogli vidjeti i na ovdašnjim prostorima.

Naime, američka tvrtka Cox predstavila je program zvan Cox Elite Gamer. U zamjenu za 15 dolara mjesečno (to je dodatno na račun za internet), Cox obećava 34% manje laga i 55% manje pinga u igrama kao što su Fortnite, Apex Legends i Overwatch.

E sad, nejasno je zapravo odakle ti postotci. Naime, pretplata na Elite Gamer uslugu ne donosi bržu vezu s internetom niti na ikoji način pretplatnicima daje prioritet u prometu naspram ostalih korisnika standardne usluge. Jedina stvar koju tvrtka Cox obećava jest izravniji put od klijenta do servera. Takvo što je izvedivo, ali ostaje pitanje – je li vrijedno cijene od 15 dolara?

Na kraju krajeva, nijedna dodatna usluga igraču ne može pomoći ako on ne pomogne sam sebi tako da umjesto bežične veze koristi ethernet, isključi sve aplikacije koje bi mu mogle usporavati vezu s internetom i ugasi sve VPN konekcije.

Komentari (4)

  • moordrak

    27.04.2019 - 14:45

    Bome su poduzetni! Ovi bi i Eskimima prodali led…

  • Nijam Kaj

    27.04.2019 - 15:22

    “je li vrijedno cijene od 15 dolara?”
    Zorane ne brini, pa kad to dođe kod nas neće biti 15 dolara, nego 25 eura. ?

    • Saren

      @Nijam Kaj, 29.04.2019 - 12:12

      Prije 250 + “specijalna” ponuda sa žnj tabletom gratis na 24 mjeseca lol 😀

  • Apocalypse4987

    28.04.2019 - 07:10

    Uz proizvode kao gaming kišobran, gaming tava, gaming aparat za komarce, gaming traktor ovi čak i ima neke veze sa gamingom, barem teoretski

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?