HCL.HR

Jednoruki Ivan uskoro će tući velikog pijetla i ostale legende slavenske mitologije

Zoran Žalac 27.09.2019.   •   1 komentara


Otvorene su predbilježbe za akcijski RPG Yaga o kojemu do sada vjerojatno niste ništa čuli, a trebali ste.

U moru hitova koji izlaze ove jeseni definitivno treba popratiti i igru zvanu Yaga, čiji bi vam svijet mogao biti poznat. Naime, Yaga je akcijski RPG koji slavi slavenski folklor, a to se ne viđa baš svaki dan. Glavni lik u igri je jednoruki kovač Ivan kojemu car da nemogući zadatak, ali se on u pomoć vještice Babe Yage odluči sukobiti s čudovištima iz davnina.

Tri se dana i tri noći Ivan borio s čudovištima, ili tako barem kaže priča koja je očuvana narodnom predajom i zapravo se razlikuje svaki put kad ju priča netko drugi. Poznato vam je? A nije vam vjerojatno ni strano da baba očekuje da si Ivan u svojoj avanturi nađe ženu i boji se da ne ostane gladan.

Yaga po svemu izgleda kao slavenski Guacamelee, a za glazbu koristi živahni hip-hop rumunjskog benda Subcarpați. Najavljeno je kako ćemo igru igrati u jedanaestom mjesecu 2019., a predbilježbe za igru sada su otvorene. Na PC-u je ista ekskluzivna za Epic Games Store, a ako vam se to ne sviđa moći će se nabaviti još u izdanjima za PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch i iOS (Apple Arcade).

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • Goran1234

    27.09.2019 - 18:24

    A je… ga, igra inspirana slavenskom mitologijom uz rumunjski rep…
    Meni loše.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?