HCL.HR

Kakav obrat – ove godine vjerojatno nam stiže SNES Classic Edition

Zoran Žalac 19.04.2017.   •   1 komentara   •   Tehnologija


Prema saznanjima Eurogamera Nintendo je prekinuo proizvodnju NES Classic Edition konzole kako bi ove godine ponudio SNES mini konzolu.

snes-classic

Izvori bliski Nintendu za Eurogamer su propjevali o tome da japanska tvrtka za ovu godinu priprema lansiranje SNES Classic Edition konzole. Glasine dolaze nakon friške objave o prestanku proizvodnje NES mini konzole kojom Nintendo u zadnjih pet mjeseci nije uspio zadovoljiti potražnju na tržištu.

Eurogamer tvrdi kako je dolazak SNES Classica jedan od glavnih razloga zašto se NES mini morao prije vremena maknuti s tržišta, iako i dalje ostaje nejasno zašto Nintendo ne bi mogao imati više starijih konzola u proizvodnji i prodaji. Poznavajući Nintendove dosadašnje prakse, nije izgledno da će SNES Classic biti povratno kompatibilan s igrama za NES.

No, tko zna – možda nas Nintendo iznenadi pa… ma koga zavaravamo – pa ni stare NES igre na Switchu neće ostavljati u trajnom vlasništvu pretplatnika Switch online usluga – taman posla da će na novom SNES-u omogućiti kupnju Virtual Console igara.

U bilo kojem slučaju, ako se glasina ispostavi točnom, ne bi vam bilo loše investirati u tu konzolu – NES Classic Edition prvotno je koštao 60 dolara, a sada se primjerci te konzole prodaju po pet puta većoj cijeni na eBayu.

Komentari (1)

  • m@rko

    19.04.2017 - 15:44

    Predpostavio sam da ce nintendo nesto ovako napraviti. A iza Snes dolazi N64 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?