HCL.HR

Killzone 2 i 3 serveri iščeznut će u proljeće 2018.

Petra Rukav 20.12.2017.   •   3 komentara


Guerrilla Games okončat će online životni ciklus Killzone 2 i 3 nakon devet odnosno šest dugih godina. S druge strane, singleplayer kampanje obaju naslova i dalje će paliti i žariti na PlayStationu 3.

killzone serveri

Sve ima svoj rok trajanja, a to ‘sve’ uključuje i stare naslove našeg najdražeg hobija. Konkretno, videoigre kasne životne dobi ostaju bez svoje velike publike, a developeri više nemaju razloga da iste održe na životu. Identična situacija prati drugi i treći nastavak Killzone franšize.

Naime, Guerrila Games je danas najavio da će zauvijek ugasiti servere za Killzone 2 i 3 u proljeće sljedeće godine, preciznije 29. 03. S obzirom na to da se developer u posljednje vrijeme uglavnom fokusira na Horizon Zero Dawn, koji je nedavno dobio svoju prvu i jedinu ekspanziju Frozen Wilds, kao i činjenica da su igre poprilično stare, takav stav prema Killzone serijalu nimalo ne čudi.

Međutim, Nizozemci su obznanili da gašenje online igranja i svih srodnih funkcija neće ni u kojoj mjeri utjecati na singleplayer obiju igara. Povrh toga, srdačno su zahvalili svima koji su im pružali podršku te dijelili povratne informacije tijekom posljednjih osam godina.

Komentari (3)

  • Alnor

    20.12.2017 - 20:40

    odlične igre…killzone 2 cu najvise po pamtiti po klanskim borbama s ekipom NFF, jako lijepa sjećanja! i super ekipa…

  • GAMEmaher

    20.12.2017 - 21:54

    Imam sve djelove. Nažalost killzone 2 nisam igrao online dalje jer ima neki i do danas neispravljen bug da ti ne sejva napredak pa sve što taj dan napraviš ti vrati na start. Killzone 3 je dobar i zabavan. Srećom ostaje bootzone nekad ako nostalgija uhvati za offline multiplayer.

  • Dragon3

    21.12.2017 - 08:28

    Sigurno zaslužena mirovina, igre koje su u singleplayer donijeli jednu od najboljih AI neprijatelja(što se FPS-a tiče), a ujedno meni i najdraža platina koju sam osvojio za Killzone 3 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?